BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKKDF’nin sıfırlanması coşkuyla karşılandı----

KKDF’nin sıfırlanması coşkuyla karşılandı

KKDF’nin sıfırlanması coşkuyla karşılandı
13 Nisan 2015 - 10:48 www.finansgundem.com

Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu (KKDF) kesinti oranı sıfır olarak belirlenmesi İş ve İnşaat Makinaları sektöründe coşkuyla karşılandı

Bazı ürünlerin vadeli ithalatında Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu (KKDF) kesinti oranı sıfır olarak belirlenmesi, iş ve inşaat makinaları sektöründe coşkuyla karşılandı. Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Tamer Öztoygar, iki yıldır bu konuda bakanlıklarla yoğun görüşmeler yaptıklarını belirterek “İş ve inşaat makinaları sektörü için önemli bir yatırım desteği görmüş, rahatlamış olacak” dedi.

Sanayicinin girdi maliyetini azaltan Başbakanlık ve Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun önerisi ile Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar, 10 Nisan 2015’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. KKDF’nin bazı ürünlerin vadeli ithalatında sıfıra indirilmesi ile ilgili olarak İMDER Başkanı Halil Tamer Öztoygar şu açıklamada bulundu: “KKDF’nin yüzde 6’dan, sıfıra indirilmesi yani kaldırılması ile Türk sanayicisinin girdi maliyetleri azaldı, finansman ve mali yapısına yönelik ciddi bir kayıp ortadan kalktı, yeni yatırımlara yönelecek finansman yapısının önü açılmış oldu. Ayrıca Türkiye’nin ve ekonomimizin dünyada oluşturduğu gücü ve etkisini özellikle sanayicilerimiz yatırım ve ara malların da peşin fiyatına herhangi bir başka finansmana gerek duymadan uzun vadelerde mal alımı gerçekleştirebilecekler. Ek finansman ya da kredi alma ihtiyacı ortadan kalkmış oldu. Alınan kararla Türk sanayisine destek sağlanmış oldu. İş ve inşaat makinaları sektörünün büyüklüğü 6,5 milyar dolar civarında olduğu göz önünde olduğunda KKDF’nin sıfıra inmesiyle bizim sektörümüze ne kadar büyük bir katkı sağlandığı önümüzdeki süreçte daha net rakamlarla ortaya çıkacaktır.”

Öztoygar, İMDER tarafından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın “Makina Sektör Strateji Belgesi” çalışmalarında gündem konusu yapılan ‘KKDF’nin sıfırlanması’ için attıkları adımların başarıyla sonuçlanmasından da ayrıca mutlu olduklarını söyledi.

Resmi Gazete'nin 10 Nisan 2015 günkü sayısında yer alan Bakanlar Kurulu kararına göre, vadeli ithalatında KKDF kesinti oranı sıfır olarak belirlenen ürünler arasında elektrikli cihazlar, demiryolu ve benzer hatlara ait taşıtlar, kurtarıcı, vinç, itfaiye gibi özel amaçlı taşıtlar, traktör ve kamyonet şasi ve parçaları da bulunuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)