BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKanada'yı karıştıran silahlı saldırı----

Kanada'yı karıştıran silahlı saldırı

Kanada'yı karıştıran silahlı saldırı
23 Ekim 2014 - 00:50 www.finansgundem.com

Kanada’da Federal Parlamento Binasının bahçesindeki anıtta nöbet tutan askere ateş açıldı. Yaralı asker hastanede öldü, Ottawa'da terör alarmı verildi

Kanada’da Federal Parlamento Binasının bahçesindeki Ulusal Savaş Anıtı’nda nöbet tutan askere, kimliği bilinmeyen kişi ya da kişilerce ateş açıldı. Saldırıda yaralanan asker hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

Sabah saatlerinde meydana gelen olayda, Federal Parlamento Binasının bahçesindeki Ulusal Savaş Anıtı'na hakim bir yerden ve bir araç içinden ateş açıldı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, makineli tüfekle açılan ateş sonucu, nöbetteki asker yaralandı.



Saldırı sonrası parlamento binasına çok sayıda polis ve sağlık aracı geldi. Olay sonrası parlamento binası kapatılırken, milletvekilleri de güvenlik çemberine alınarak binadan çıkarıldı. Bu arada Başbakan Stephen Joseph Harper’ın, Nova Scotia’da programı olması nedeniyle binada bulunmadığı açıklandı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

YARALI ASKER HAYATINI KAYBETTİ

Kanada İstihdam Bakanı Jason Kenney, hastaneye kaldırılan askerin öldüğünü açıkladı.

Kenney, yaptığı açıklamada, ölen askerin kimliğini açıklamadı, askerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Ottawa’da bir askerin ölümüyle sonuçlanan saldırı üzerine tüm ülkede askeri kışlalar, parlamento binaları, gümrük kapıları ve havaalanlarında alarm durumuna geçildi. Yapılan açıklamada, tüm askeri binaların sivil girişlerine kapatıldığı belirtilirken, New Brunswick ve Nova Scotia Eyalet Parlamento binaları kapatıldı. Quebec ve Ontario eyalet parlamento binalarına ilave güvenlik ekibi gönderildi.

Kanada ile ABD arasındaki sınır kapıları ile tüm havaalanlarında güvenlik artırıldı.

Kanada Kamu Güvenliği Bakanlığı "low (düşük)" olan terör tehdit seviyesinin "medium (orta)" düzeye çıkarıldığını açıkladı.

Ottawa saldırısının ardından, Toronto programını iptal ederek Ottawa’ya dönen Başbakan Stephen Joseph Harper, ana muhalefet lideri Thomas Mulcair ve Liberal Parti Lideri Justin Trudeau’nun güvenliklerinin de artırıldığı açıklandı. Saldırıdan sonra parlamento binasından çıkarılan bakan ve milletvekilleri için de güvenlik önlemleri alındı.

Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama ve İngiltere Başbakanı David Cameron'ın, saldırı nedeniyle Kanada Başbakanı Harper’ı telefonla arayarak “geçmiş olsun” dileğinde bulundukları açıklandı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da yaptığı açıklamada, Ottawa’da gerçekleşen saldırıyı kınadı.

ABD saldırıya ilişkin Kanada'ya yardım önerisinde bulundu

ABD, Kanada Parlamentosundaki silahlı saldırıya ilişkin Kanada’ya yardım önerisinde bulundu.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest günlük basın brifingine, Ottawa’daki parlamento binasında sabah saatlerindeki silahlı saldıra ölen asker ve saldırıdan etkilenenlere dua ettiklerini belirterek başladı. ABD Başkanı Barack Obama’nın Kanada Başbakanı Stephen Harper ile telefonla görüştüğü bilgisini veren Earnest, Obama’nın saldırıya ilişkin Beyaz Saray İç Güvenlik ve Terörizmle Mücadele Asistanı Lisa Monaco tarafından da bilgilendirildiğini ifade etti.

Earnest, şunları söyledi:

"Kanada, NATO ittifakının güçlendirilmesinden Ebola’yla ve IŞİD’le mücadeleye varıncaya kadar çok çeşitli konularda ABD’nin en yakın dost ve müttefiklerinden biri. ABD ile Kanada arasında güçlü bir ortaklık, dostluk ve müttefiklik bulunuyor. ABD, bu ilişkiye güçlü şekilde değer veriyor. ABD hükümeti yetkilileri, yardım önerisinde bulunmak için Kanadalı mevkidaşlarıyla yakın temas halinde bulunuyor. Bu, Beyaz Saray’daki yetkilileri de kapsıyor.''

Öte yandan Beyaz Saray’dan Obama’nın Harper’la görüşmesine ilişkin yapılan yazılı açıklamada da Obama’nın saldırıyı kınadığı ve iki ülke insanları arasında yakın dostluk ve müttefikliği yeniden teyit ettiği kaydedildi. Açıklamada, "Başkan Obama, bu saldırıya ilişkin Kanada’ya yardım önerdi" denildi. 




YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)