BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte Köşk adaylığı anketinden çıkan isim----

İşte Köşk adaylığı anketinden çıkan isim

İşte Köşk adaylığı anketinden çıkan isim
16 Nisan 2014 - 15:11 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanlığı ve 3 dönem kuralının öne çıktığı toplantıda milletvekillerinin nabzı ölçüldü

AK Parti milletvekilleri, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından AK Parti Genel Merkezinde Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltının ardından da milletvekilleri, genel başkan yardımcıları ve yetkili organlarının başkanları Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında istişare toplantısına katıldı. Basına kapalı düzenlenen toplantı 3 saat sürdü.

Erdoğan'ın partisinin milletvekilleriyle bugün yaptığı toplantıda dağıtılan formda vekillerden "Cumhurbaşkanlığı seçimi için akıllarındaki üç ismi" forma yazmaları istendi.

MİLLETVEKİLLERİ KARARINI VERDİ

AK Partili vekiller kendilerine dağıtılan anketi yanıtladı. Köşk adaylığı için Başbakan Erdoğan'ın ismi öne çıktı.

3 DÖNEM KURALI

Ayrıca milletvekillerine 3 dönem seçim kuralıyla ilgili bir soru yöneltildi. "Tüzüğümüzde yer alan seçilmeye ilişkin sınırlamayla ilgili görüşünüz nedir?" diye sorularak "Sınırlamalar kaldırılmalı" veya "Mevcut düzenleme devam etmeli" seçeneklerinden birinin tercih edilmesi istendi. Bu kuralın kalkmamasına dair çoğunluk kararının çıktığı gelen son bilgiler arasında.

SON KARAR MAYIS'TA BELLİ OLACAK

Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 3 dönem kuralı ile ilgili son kararların, 18 Nisan'daki Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, ardından Büyük Kongre delegeleri ile yapılacak bir toplantı ve mayıs başında, daha sonra yeri belirlenecek olan 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda ele alındıktan sonra verileceği öğrenildi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tüzük16 Nisan 2014 15:48

    madem deiştircektin niye koydun v ilk ırsatta bunu değiştiriyon ki akp 4 dönem olmadı daha ilk üçte dğişiyon. nasıl bir tüzük bu sizin tüzük ?