BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte Erdoğan'ın mazbatası----

İşte Erdoğan'ın mazbatası

İşte Erdoğan'ın mazbatası
15 Ağustos 2014 - 19:28 www.finansgundem.com

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, YSK'da düzenlediği basın toplantısında, cumhurbaşkanı seçimi kesin sonucunu açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sitesinde yer alan cumhurbaşkanı seçimi kesin sonuçlarına göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde 51.79'unu alarak 12. cumhurbaşkanı seçildi.

Adaylardan Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 38.44, Selahattin Demirtaş yüzde 9.76 oranında oy aldı.

Kurulun, bugün yaptığı toplantı sonucunda seçimin kesin sonuçlarını belirlediğini aktaran Güven, şöyle konuştu:

"Buna göre, ilk defa milletimizin doğrudan katılımıyla yapılan cumhurbaşkanı seçimi sonucunda geçerli oyların salt çoğunluğunu alan Sayın Recep Tayyip Erdoğan 12. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak seçilmiştir."

YSK Başkanı, kesin sonuç tutanaklarının, cumhurbaşkanlığı makamına arz edileceğini ve Resmi Gazete'de yayımlanacağını belirtti.

Güven, akşam saatlerinde Meclis'e gelerek, Çiçek ile makamında bir araya geldi. Güven, Erdoğan'ın 12. Cumhurbaşkanı seçildiğine ilişkin "10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanı seçiminde Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 12. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak seçilmiştir" yazan mazbatayı Çiçek'e verdi.

YSK'nın, Anayasa'nın 79. maddesinin kendisine verdiği görevi bu seçime ilişkin olarak tamamladığını belirten Güven, seçimin ülke ve millet için hayırlara vesile olmasını diledi.

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesiyle Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı görevlerinin sona ereceği yönündeki iddiaların sorulması üzerine Güven, Anayasa'nın 79. maddesinde seçimlerin başlamasından bitimine kadar seçimin düzen içinde yönetimiyle ilgili bütün işlemleri yapma görevinin YSK için düzenlendiğini belirtti.

Bu görevin seçimin başlamasından bitimine kadar olduğunu vurgulayan Güven, "YSK milyonlarca insanın katkılarıyla bu görevini tamamlamıştır. Emeği geçen herkese YSK adına teşekkür ediyorum. Seçimin tamamlanmasından sonraki aşamada ise Anayasa YSK'ya herhangi bir görev vermemiştir" ifadelerini kullandı.

TBMM BAŞKANI CEMİL ÇİÇEK'TEN AÇIKLAMA
TBMM Başkanı Çiçek, seçimin ülkeye, millete, devlete, demokrasiye ve Erdoğan'a hayırlı olmasını diledi.

YSK'nın Cumhurbaşkanı seçimini başarıyla gerçekleştirdiğini ifade eden Çiçek, kurul başkanına teşekkür etti.

Bundan sonra cumhurbaşkanlarını halkın seçeceğini belirten Çiçek, "Yurt dışında ilk kez oy kullananlara tecrübe oldu. Zorluklar ya da beklenenin altında gerçekleşme oldu ama gerekli değerlendirmeleri yapıp, bugünkü zorlukların bir kısmını genel seçimde büyük ölçüde aşmış olacağız" diye konuştu.

'MECLİS'İ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRACAĞIZ'
Bundan sonra Anayasa, İçtüzük ve Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nun kendilerine verdiği yükümlülükleri yerine getirmeye çalışacaklarını anlatan Çiçek, "Sizin işiniz bitti, şimdi bizim görevimiz başlıyor. 28 Ağustos'ta Meclis'i olağanüstü toplantıya çağıracağız. Bununla ilgili iş ve işlemlere başladık. İşin bu kısmını da 28 Ağustos'ta biz tamamlayacağız" dedi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mahmut demirkolllu15 Ağustos 2014 22:14

    uzun ve devlet adamı olan sn.RTE na ve ülkemize hayırlı olsun.dola devam,çenkürenlere aldırmadan tarih yazmaya devam..Dünya devleti olmaya ve dünya lideri olmana kıskananlara kulak asma.sena millet güvendi sende güvene layık olmak için ekibinle gayret et.bu oy yüzdesi senin için yeterli değil.genel seçimde %80 olmalıdır.Başarılarını artıtırsan gandiler çatlar,millet bayram eder