BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail yine çocukları vurdu----

İsrail yine çocukları vurdu

İsrail yine çocukları vurdu
19 Ağustos 2014 - 18:38 www.finansgundem.com

24 saat uzatılan ateşkesi "Hamas roket fırlattı" bahanesiyle bozan İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında yine çok sayıda çocuk yaralandı

İsrail ile Hamas arasında Mısır'ın başkenti Kahire'de kalıcı ateşkes için görüşmeler sürerken Gazze'den İsrail'e roket atıldığını iddia eden İsrail ateşkesi bozarak Gazze'ye bomba yağdırdı. Filistin topraklarından atıldığı iddia edilen ancak Hamas'ın "Elimizde böyle bir bilgi yok" açıklamasını yaptığı üç roketin Beerşeba şehri yakınlarına düştüğü öne sürüldü. Herhangi bir can kaybı açıklaması yapmayan İsrail tarafından bu olay bahane edilerek Başbakan Binyamin Netanyahu'nun emriyle Gazze'ye hava saldırısı düzenlendi. 

İsrail, geçici ateşkesin bozulmasının ardından Gazze’ye düzenlediği hava saldırılarında ölenlerin sayısı 2018'e yaralananların ise 10218'e ulaştığı bildirildi. Çoğunluğu çocuklardan oluşan yaralılar, Şifa hastanesine kaldırıldı.

İsrail ordusu, ateşkesin sona ermesine saatler kala Gazze’den fırlatılan üç roketin ülkenin güneyindeki Beerşeba şehri yakınlarındaki boş araziye düştüğünü duyurmuştu. Olayda can kaybı yaşanmadığı belirtilmişti.

AFP ve Reuters'a konuşan İsrailli yetkililer, Netanyahu'nun, bu olayın ardından ateşkesin bozulmasını gerekçe göstererek orduya Gazze'deki "terör hedeflerinin" vurulması için emir verdiğini söyledi. İsrail ordusu da Netanyahu'dan gelen talimat üzerine Gazze Şeridi'nin kuzeyini vurdu. 

Mısır'da dolaylı müzakereler devam ederken İsrail ile Filistinli gruplar arasındaki ateşkes dün gece 24 saat süreyle uzatılmıştı. Ateşkesin bugün bozulmasının ardından Netanyahu'nun Mısır'daki İsrail heyetini de geri çağırdığı açıklandı.

Hamas Sözcüsü Sami ebu Zuhri, Gazze Şeridi'nden İsrail'e roket atıldığına dair ellerinde bilgi olmadığını söyledi. Gazze'de tansiyonun yükselmesinden İsrail'i sorumlu tutan Ebu Zuhri, "İsrail'in saldırıları, Kahire'deki müzakereleri başarısızlığa uğratma amacı taşıyor" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)