BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsmet Yılmaz'dan flaş bedelli açıklaması----

İsmet Yılmaz'dan flaş bedelli açıklaması

İsmet Yılmaz'dan flaş bedelli açıklaması
10 Aralık 2014 - 19:08 www.finansgundem.com

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda, bedelli askerlikle ilgili yasa teklifinin görüşmelerinde soruları yanıtladı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda, bedelli askerlikle ilgili yasa teklifinin görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Yılmaz, Bakanlar Kurulu'nda yapılan değerlendirmede, silahlı kuvvetlerinin öncelikle "Bedelli askerlik çıkmasa daha iyi olur" dediğini dile getirdi.

"Çok net olarak, 'Çıkmasa daha iyi olur. Ama toplumsal bir gerçek de  var. Eğer böyle bir talep olacaksa o halde sizden ricamız, isteğimiz şudur ki  mümkün olduğu kadar yaş düşük olmasın, bedel de çok düşük olmasın. Yaş düşük  olursa çok kimse katılır. Bedel de düşük olduğunda daha fazla kişinin başvurması  mümkün olur. Mümkünse çıkarmayın, ama illa ki toplumsal ihtiyaçlarla Bakanlar  Kurulu'nda değerlendirme yapacaksanız çok fazla bedel düşmesin, çok fazla da yaş  düşmesin'. Bir de şunu dikkate alırsanız çok uygun olur; sözleşmeli erbaş...  Sözleşmeli erbaşla ilgili 2011 yılında çıkarılan yasa kapsamında kadro miktarımız  72 bin 55 olmasına rağmen çağrıda bulunduk, gelen şu anda 4 bin 122 kişi. Yani  çağırıyoruz gelmiyor. Mevcut sözleşmeli erbaşı alırken askerliğini yapmış olma  şartı var. Askerliğini yapmamış olanları da kapsamda çağıralım, ola ki gelirse  belli bir eğitimden sonra sözleşmeli erbaş olarak ilk dönem 3 yıl, sonra 7 yıla  kadar çalıştıralım dedik. "

Yılmaz, Genelkurmay Başkanı'nın görevini hakkıyla yaptığını  belirterek, "Bu geçiş sürecinde, zor davalarda kendi arkadaşlarının süreci en az  hasarla atlatması için hukuk çerçevesinde elinde geleni her şeyi yaptığını Milli  Savunma Bakanı olarak, her türlü talepleri cumhurbaşkanı, başbakan ve ilgililere  aktardığını biliyorum" ifadesini kullandı.

Uzman Jandarma okullarında geçen sürenin emeklilikten sayılmasına  ilişkin çalışmaları olduğunu anlatan Yılmaz, okulda geçen sürelerin de  emeklilikten sayılmasını sağlayacaklarını söyledi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)