BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİskoçya kararını verdi----

İskoçya kararını verdi

İskoçya kararını verdi
19 Eylül 2014 - 05:09 www.finansgundem.com

İskoçya'nın Birleşik Krallık'tan ayrılıp ayrılmaması için düzenlenen referandumla ilgili ilk sonuçlar geldi

İskoçya’da dün gerçekleştirilen bağımsızlık referandumunda kullanılan oyların tamamına yakını sayıldı. Toplam 32 seçim bölgesinden 31’inde sonuçların açıklanmasının ardından ülkenin Birleşik Krallık’ta kalmasını isteyenler yüzde 44,6'ya karşı yüzde 55,4 oyla önde gidiyor. BBC, referandum sonucunda yüzde 55 'hayır' oyu çıkacağının öngörüldüğünü açıkladı. Bağımsızlık karşıtları şimdiden kutlamalara başladı.

Bağımsızlık yanlılarının İskoçya’nın en büyük şehri Glasgow’un yanı sıra Dundee, North Lanarkshire ve West Durbantonshire’da da zafer kazanması yetmedi. Glasgow’daki seçmenlerin yüzde 53,49’u referandumda bağımsızlığa 'evet' dedi.

HEM BAŞKENT HEM DE 'EVET'ÇİLERİN KALESİNDE AĞIR DARBE
Başkent Edinburgh’da bağımsızlık isteyenlerin yüzde 61,1’e karşı yüzde 38,9 oyla büyük bir hezimete uğradığı açıklandı.

İskoçya Başbakanı Alex Salmond’un son konuşmasını yaptığı ve İskoç milliyetçilerin kalesi olarak görülen Perth and Kinross bölgesinde de şaşırtıcı bir şekilde ülkenin Birleşik Krallık’ta kalmasını isteyen seçmenlerinin oranının yüzde 60 olduğu açıklandı.

Salmond’un “hayal kırıklığı yaratan sonuçlar nedeniyle” daha önce yayınladığı programına uymadığı ve bir seçim merkezine gidip sayım sürecini halkla birlikte takip etmek yerine evinde kalmayı tarih ettiği belirtildi.

Yetkililer sayımın tamamlandığı bölgelerde referanduma katılım oranının yüzde 85’e yakın olduğunu ve 1950 yılından bu yana Birleşik Krallık’ta hiçbir seçimin bu orana ulaşamadığını açıkladı.

EDINBURGH’DA BARLAR KAPANIYOR

Başkent Edinburgh’da referandumun ardından İskoçya Parlamentosu önünde toplanıp kutlamalara başlayan bağımsızlık yanlıları dağılmaya başladı. Bağımsızlık yanlılarının hezimete uğramasına rağmen şehirde herhangi bir taşkınlık ya da şiddet olayına rastlanmadı.

Referandum gerekçesi ile açık kalan ve çoğu bağımsızlık yanlısı olan barlar ise teker teker kapanmaya başladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)