BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIŞİD engeli İran’dan aşılacak!----

IŞİD engeli İran’dan aşılacak!

IŞİD engeli İran’dan aşılacak!
27 Temmuz 2014 - 08:38 www.finansgundem.com

Türkiye, İran ile yeni bir gümrük işbirliğine gidiyor. Bu sayede İran’daki iki hat üzerinden Irak’a ulaşmak da mümkün olacak.

Türkiye, İran ile yeni bir gümrük işbirliğine gidiyor. Bu sayede İran’daki iki hat üzerinden Irak’a ulaşmak da mümkün olacak. Türkiye-İran Gümrük İdaresi Başkanları dördüncü  toplantısında, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız ile İran  Gümrük İdaresi Başkanı Dr. Mesud Karbasyan Türkiye-İran Ortak Gümrük Komitesi kurulmasına ilişkin anlaşma imzaladı. Altunyaldız, her iki ülke gümrük idaresi gerek yerel düzeyde gerek merkezi idareler arası düzenli işbirliğinin alınan kararlarla kendini ortaya koyduğunu söyledi.

Anlaşmaya göre, Gürbulak Kara Hudut kapısında kapasiteyi iki katına çıkaracak yeni peron inşaatı yapılacak. Böylece ticari araç geçiş hızı artacak. Esendere Sero Kapısı da 24 saat esasına göre çalışacak. Altunyaldız, şöyle konuştu: “Irak’taki gelişmeler çerçevesinde habur Gümrük  Kapısından yoğun trafik akışıyla özellikle Irak’ın güneyi ve orta bölgelerine  ticaret eşyalarının ulaştırılmasıyla ilgili dostum Karbasyan ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda İran üzerinden iki hat güzergahıyla Irak’a ulaşma konusunda görüş birliğine vardık. Bu şekilde Gürbulak ve Esendere kapılarımızdan çıkış yapan araçlarımız herhangi bir aktarma işlemine gerek duymadan İran-Irak hududundaki Mehran kapısından Irak’ın orta kesimine ve Bağdat istikametine ayrıca daha güneyde Hürremşehir yoluyla Irak’ın güneyine ve Basra istikametine geçebilecekler.”
İthalat istenen hızda düşmedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı  işbirliğiyle oluşturulan Haziran 2014 Geçici Dış Ticaret İstatistikleri  açıklandı. Buna göre, ihracat haziran ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,2 arttı ve 12 milyar 923 milyon dolara yükseldi. Aynı dönemde İthalat sadece yüzde 1,1 azalışla 20 milyar 776 milyon dolara geriledi. Böylece Haziran ayında dış ticaret açığı yüzde 8,8 azalarak 8 milyar 613 milyon dolardan 7 milyar 853 milyon dolara düştü. Beklenti ithalattaki düşüşün daha hızlı olacağı yönündeydi. İhracatın ithalatı karşılama oranı ise geçen yılın haziran ayında yüzde 59 iken, bu yılın aynı ayında yüzde 62,2’ye çıktı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)