BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem49 Türk rehine serbest----

49 Türk rehine serbest

49 Türk rehine serbest
20 Eylül 2014 - 06:42 www.finansgundem.com

IŞİD'in elinde bulunan 49 Türk rehine Türkiye'de

IŞİD'in elinde rehin bulunan 49 Türk vatandaşı Türkiye'ye getirildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu gece sabaha karşı vatandaşlarımızı aldık ve ülkemize getirdik. Sabaha karşı saat yarım sularında ilk temaslarımız yoğunlaştı ve sabah 05.00'de de ülkemize geldiler. Gece boyu yakından takip ettik gelişmeleri, biraz önce Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Bu mutlu olay hepimizi güzel bir sabaha hazırladı" dedi.
REHİNE OPERASYONUNUN PERDE ARKASI

Irak'ın Musul kentinde IŞİD militanları tarafından alıkonulan Musul Başkonsolosu ile beraberindeki 48 rehine bu sabah Türk güvenlik güçlerine teslim edildi.

Irak'ta rehin alınmalarının ardından Suriye'ye geçirildiği bildirilen 49 rehine bu sabah Akçakale Sınır Kapısı'na giden Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, MİT Bölge Başkanı'nın da aralarında bulunduğu görevliler tarafından teslim alındı.

Güvenlik önlemleri arasında teslim alınan 49 rehine araçlarla kent merkezindeki bir kamu kurumu binasına getirildi. Rehinelerin tutulduğu kamu kurumu binası çevresinde önlemler artırılırken, rehin tutulanlardan bir kişinin yakını da bölgeye geldi. Yeğeninin özel harekatçı olduğunu ve Irak'ta rehin alındığını ifade eden ismini açıklamayan kişi, rehinelerin serbest bırakılmasının ardından beklemeye başladığını ifade etti.

Öte yandan hareketliliğin yaşandığı kent merkezindeki kamu kurumuna saat 07.15 sıralarında Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ile Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı da geldi. Aracıyla içeri giren Vali Küçük ile Emniyet Müdürü Pınarbaşı herhangi bir açıklama yapmadı.

HAVAALANINA GÖTÜRÜLDÜLER

Mehmet Osmanoğlu adlı kişi de Irak'ta rehin alınan yeğenini görmek için Şanlıurfa'ya geldiğini söyledi. Hepsinin sağlığının yerinde olduğunu belirten Osmanoğlu, "Kendilerini çok iyi gördü. Yeğenim serbest bırakıldığı için dünyalar benim oldu" şeklinde konuştu.
Kamu binasında bir süre dinlenen diplomat ve aileleri daha sonra 2 midibüs ve 1 minibüsle GAP Havaalanı'na götürüldü.
Diplomat ve aileleri Şanlıurfa'ya gelen olan Başbakan Ahmet Davutoğlu ile havaalanında görüşecek.

VALİ KÜÇÜK: HEPSİ ÇOK İYİ, SORUN YOK

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 101 gün sonra özgürlüklerine kavuşarak Türkiye’ye getirilen ve Şanlıurfa’daki bir kamu kuruluşunda kısa süre dinlenen 49 rehineyi ziyaret etti. Vali Küçük, 40 dakika görüşme yaptığı rehineleri ziyaretinin ardından çıkışta gazetecilere kısa açıklama yaptı. Vali İzzettin Küçük, "Rehinelerin hepsinin ve çocukların sağlığı iyi yerinde. Herhangi bir sorun ve sıkıntı yok. Sayın Başbakanımız gelince havaalanında görebileceksiniz. Ancak şunu belirteyim hepsinin sağlığı gayet iyi. Gerekli açıklamayı havaalanında Başbakanımız yapacak" dedi.

YENİ KIYAFETLER GETİRİLDİ

Vali Küçük’ün ayrılması ardından rehinelerin götürüldüğü kamu kurumuna bir araçla yeni kıyafetler de getirildiği de görüldü. Polisler tarafından otomobillerle getirilen yeni kıyafetler görevliler tarafından rehinelerin bulunduğu binaya götürüldü.
 
IŞİD'in rehin aldığı 49 Türk Şanlıurfa'da 49 REHİNE ŞANLIURFADA

DAVUTOĞLU, REHİNELERİ ÖZEL UÇAĞI İLE ANKARA'YA GETİRECEK

Davutoğlu, Irak'ta rehin alınan ve Türkiye'ye getirilen rehinelerle buluşmak üzere Bakü'den Urfa'ya geçti.
Şanlıurfa GAP Havaalanında serbest kalan rehinelerle bir araya gelen Davutoğlu, daha sonra rehineleri özel uçağı "TUR" ile Ankara'ya getirecek. Rehin alınanları, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda aileleri karşılayacak.
 
Başbakan rehine müjdesini böyle aldı BAŞBAKAN'IN ÖĞRENDİĞİ O AN

BAŞBAKAN REHİNELERLE BULUŞTU

IŞİD tarafından rehin alınan Musul Başkonsolosu ile beraberindeki serbest bırakılan 48 konsolosluk çalışanı GAP Havalimanı'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile buluştu. Bütün çalışanlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Davutoğlu, en küçük rehine olan 8 aylık Ela'yla özel olarak ilgilendi.

Davutoğlu, serbest bırakılan rehinelerle buluştu İŞTE KAVUŞMA ANI

"BİR BAYRAM DAHA YAŞAYACAĞIZ"

Şanlıurfa havalimanında rehinelerle buluşan Davutoğlu, "Arkadaşlarınıza mümkün olduğu kadar ulaşın, bir bayram daha yapacağız inşallah dedim. Allah sizi bir daha ailelerinizden ayırmasın. Hep beraber Ankara'ya geçelim" dedi. Davutoğlu 49 kişi ile birlikte Ankara'ya hareket etti.




Rehinelerle havaalanında bir araya gelen Davutoğlu, vatandaşlarla tek tek kucaklaştı, en küçük rehineler Kuzey ve Ela ile yakından ilgilendi


Davutoğlu, aprondaki uçağa rehinlerle yürüyerek gitti. Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, uçağa kadar en küçük rehine Ela Ercan'ı kucağında taşıdı.


11 HAZİRAN'DA KAÇIRILMIŞLARDI

Musul Başkonsolosu ve 48 çalışan, 11 Haziran'da IŞİD tarafından kaçırılmıştı.

 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)