BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİbrahim Turhan bakan oluyor!----

İbrahim Turhan bakan oluyor!

İbrahim Turhan bakan oluyor!
28 Ağustos 2015 - 08:09 www.finansgundem.com

Parti kulislerinde İzmir Milletvekili İbrahim Turhan ile Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’nin ismi de bakanlık için geçiyor

Geçici hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefete düşen 11 üyelik için yaptığı tekliflere yanıt alırken, gözler AK Parti’ye düşen 11 kontenjana çevrildi. Davutoğlu’nun 7 Haziran seçimleri ile birlikte 3 dönem kuralına takılan 9 bakana geçici hükümette yer vermesi beklenmiyor, bunun dışında mevcut kabinenin iskeletini koruyacağı belirtiliyor. AK Parti’de başörtülü bir bakan beklentisi de var. Başbakan Davutoğlu’nun bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın görüşlerini aldıktan sonra kabineyi açıklaması bekleniyor.

Habertürk'ün haberine göre, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın kabineye gireceği kaydedilirken, eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ile eski İçişleri Bakanı Efkan Âlâ’nın da AK Parti kontenjanından yeniden bakan olacağı konuşuluyor. AK Parti kulislerinde İzmir Milletvekili İbrahim Turhan ile Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’nin ismi de bakanlık için geçiyor.

Geçici hükümetin sürprizi olarak bir başörtülü milletvekilinin bakan olması gösteriliyor.

Kabineye girebilecek başörtülü milletvekilleri arasında Ayşe Keşir, Leyla Şahin, Fatma Benli gibi isimlerin adı geçiyor.

‘AKİLLER’DEN KABİNEYE

CHP, MHP ve HDP’den bakanlık teklifine olumsuz yanıt veren isimlerin yerine Anayasa gereği bağımsızların atanması gerekiyor. Davutoğlu’nun Akil İnsanlar Heyeti’nden bazı isimleri, çözüm sürecine bağlılığın bir işareti olarak kabineye alabileceği ifade ediliyor. Fuat Keyman, Yılmaz Ensaroğlu, Abdurrahman Kurt, Beril Dedeoğlu gibi isimlerin bağımsız bakan olabileceği kulislerde konuşuluyor. Bazı bakanlıkların müsteşarlarının da bağımsız kontenjanından kabineye girmesine kesin gözüyle bakılıyor.
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatan haini28 Ağustos 2015 12:02

    türkiye ekonomisini yurtdışına entekre eden zihniyet akabınde birçok yatırımcıya girişimlerinden dolayı seni tebrik ediyoruz.borsadaki sızıntıların baş rol aktörü

  • fafa28 Ağustos 2015 10:32

    Borsada bir başarı görmedik,hatta geriye götürdü.Ancak kendisini iyi pazarlar.Reklamını iyi yapar,borsa yatırımcılarını kaçıran adam.O dönem bir incelenmeli.

  • Kaçan Grup28 Ağustos 2015 09:49

    Dolardan çıkmamak için bir sebebim daha olur.

  • Kem28 Ağustos 2015 09:49

    MB: dogru diyorsun. Hepsi ici bos sirketler, yatirimciya kazik attilar.

  • musa28 Ağustos 2015 09:46

    yakışır... iki çıplak bir hamama yakışır demişler. o misal.

  • MB.28 Ağustos 2015 08:31

    Bu adamın döneminde bistte en salakça firmalar halka arz ediliğ çeşitli menfaat grupları nemalandırıldı.