BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHükümet kayıtdışını bitirecek----

Hükümet kayıtdışını bitirecek

Hükümet kayıtdışını bitirecek
29 Kasım 2014 - 09:00 www.finansgundem.com

Hükümetin kayıt dışı ile savaş planı hazır. Kayda girmeyen esnaf kalmayacak. Çalışana elden ücret ödeme dönemi kapanacak

Hükümet, kayıt dışı ekonomiyi azaltacak ve kamuyu tasarrufa yöneltecek çift ayaklı yeni bir politikayı devreye alıyor. Sabah'ın haberin göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla hazırlanan kayıt dışı eylem planının yılbaşından önce açıklanması bekleniyor. Eylem planı kapsamında, kayıt dışı ekonominin GSYH'ye oranının 5 puan azaltılması hedefleniyor. Plana göre küçük esnaf daha fazla kayıt içine girecek, sigortasız işçi çalıştıran patron ihalelere katılmayacak, inşaat sektörü başta olmak üzere elden ücret ödeme dönemi kapanacak. Ücret, prim gibi ödemeler bankalar üzerinden yapılacak. Buna uymayan firmalara yönelik yaptırımlar ağırlaştırılıyor. Ayrıca nakit yerine kredi kartı kullanımı teşvik edilecek. Vergi ve primini düzenli ödeyenlere taksitlendirme gibi farklı yöntemlerle ödül verilecek. Bugüne kadar yapılan çalışmalarla akaryakıt programları ödeme kaydedici cihazlara bağlandı. Alkollü içki ve sigarada bandrollü izleme sistemi kuruldu. Enerji sektöründe lisans alma zorunluluğu getirilirken, akaryakıt ürünlerinde marker uygulaması başladı. 8 bin lirayı aşan tahsilat ve ödemeler bankalar aracılığıyla yapılırken, kayıt dışı işlemlerin tespiti için mali kayıtları esas alan veri ambarı kuruldu. 

STRATEJİK PLAN HAZIR

 Kayıt dışı ile mücadele için atılması planlanan adımlar şöyle: 
 * Nakit yerine kart kullanımı vergi teşvikleriyle desteklenecek. 
 * Küçük esnafı, KOBİ'leri kayıt dışından uzak tutmaya yönelik teşvik eden adımlar atılacak. 
 * Kayıt dışı istihdamla ilgili denetimler sıklaştırılacak. Saha çalışmalarının yanı sıra elektronik ortamda da yapılacak çapraz denetimlerle kaçak işçiliğe geçit verilmeyecek. 
 * Dürüst mükellefler, patronlar ödüllendirilecek. Her mükellefin bir karne notu olacak. Dürüst mükelleflere vergi taksitlendirmesi gibi farklı yöntemlerle ödül sağlanabilecek. 
 * Kayıt dışılığa sebep olan yasal düzenlemeler konusunda kamu kurumları ile işbirliği yapılarak gerekli düzenlemeler yapılacak. 
 * Kaçakçılıkla da etkin mücadele edilecek. 
 * Akaryakıt, içki ve tütün mamulleri kaçakçılığı başta olmak üzere kaçakçılığın ekonomik boyutu ölçülecek. Bu konuda denetimler etkinleştirilecek. 
 * Kayıt dışı ile mücadelede toplumun ilgili kesimlerinin aktif katılımı sağlanacak. 
 * İnternet üzerinden ticaret kayıt altına alınacak. 
 * Kozmetik ürünlere yönelik takip sistemi oluşturulacak. 
 * Sosyal Güvenlik Kurumu, Maliye gibi kurumlar denetim elemanı sayısını artıracak. 
 * Kayıt dışı istihdamla mücadelede risk analiz merkezi aktif kullanılacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)