BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHamas ateşkes istiyorsa...----

Hamas ateşkes istiyorsa...

Hamas ateşkes istiyorsa...
01 Ağustos 2014 - 23:36 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Obama, "İsrail'in Gazze'de savunma hakkını kullandığı" sözlerini yineledi

ABD Başkanı Barack Obama Gazze'de ilan edilen ateşkesin bozulmasının ardından açıklama yaptı.

Daha öncekilere benzer nitelikte olan açıklamasında Obama, Hamas saldırılarına karşı İsrail'in savunma hakkını kullandığını söyledi.

Kaçırıldığı iddia edilen askerin serbest bırakılması gerektiğini söyleyen ABD Başkanı, "Hamas ateşkes istiyorsa kaçırılan İsrail askerini serbest bırakmak zorunda" dedi.

Obama, sivil ölümlerin önüne geçilmesi için mümkün olan her şeyin yapılması gerektiğine işaret etti. 

Hamas, İsrail ordusunun, 'çatışmalar sırasında bir askerinin kaçırıldığı' iddiasını reddediyor.

BAN'DAN HAMAS'A KINAMA 
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ateşkesin ihlal edilmesine ilişkin Hamas'ı suçladı. Olayı "en güçlü şekilde kınadıklarını" söyleyen Ban, yaşanan gelişmeler karşısında ''şoke olduğunu ve derin hayal kırıklığına uğradığını'' aktardı.

Bölgede tam olarak neler yaşadığını bağımsız olarak doğrulayacak imkan bulunmadığına değinen Ban, son raporlara göre ateşkesin başlamasından sonra iki İsrail askerinin öldürüldüğünü, birinin kaçırıldığını, bu durumun ateşkesi açıkca ihlal ettiğini ileri sürdü. Ban, ayrıca Gazze'de bu sabah alıkonduğu iddia edilen İsrail askerinin ''acilen ve koşulsuz'' serbest bırakılmasını talep etti.

İsrail'in bu sabah yeniden başlattığı saldırılarda 70 Filistinlinin ölmesinden ''derin endişe'' duyduğunu da belirten Ban, özellikle zor durumda olan Gazzelilerin yaralıların tedavi edilmesi, cenazelerinin defnedilmesi, hayati önemdeki altyapının tamiri için ateşkesin önemli olduğunu vurguladı.

Ban, bu süreçte tarafları itidale ve 72 saatlik ateşkes anlaşmasına geri dönmeye davet ederek, taraflar üzerinde etkisi olan tüm ülkeleri de bu etkilerini kullanmaya çağırdı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)