BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGülen'in, Erdoğan'a açtığı davaya ret----

Gülen'in, Erdoğan'a açtığı davaya ret

Gülen'in, Erdoğan'a açtığı davaya ret
30 Haziran 2015 - 12:49 www.finansgundem.com

Fetullah Gülen'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine açtığı manevi tazminat davası reddedildi

Ankara 10. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, Gülen'in avukatı Mustafa Onur Aslay ve Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu katıldı. Avukat Aslay, duruşmada, bildirdikleri konularda delil toplanmasını istedi, ayrıca beyanda bulunmak için talep etti.

Avukat Cemaloğlu ise dilekçelerini tekrarladıklarını söyledi ve davanın reddini istedi. Hakim Ramazan Kaya davanın reddine karar verdiğini belirtti.

DAVA KONUSU

Gülen, avukatları aracılığıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, çeşitli tarihlerdeki konuşmalarıyla "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" gerekçesiyle her biri 100'er bin lira talepli 4 manevi tazminat davası açmıştı. Birer tanesi Ankara 10. ve 14. Asliye Hukuk Mahkemelerine, ikisi Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesine açılan davalar, yargılama sırasında Ankara 10. Asliye Hukuk Mahkemesindeki dava dosyasıyla birleştirilmişti. Dava dilekçelerinde, Erdoğan'ın, 19 ayrı konuşmasındaki sözleriyle Gülen'in kişilik haklarına saldırıda bulunduğu iddia ediliyordu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)