BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGül'den oğlu için olay çıkış----

Gül'den oğlu için olay çıkış

Gül'den oğlu için olay çıkış
28 Temmuz 2015 - 11:45 www.finansgundem.com

Hayrunisa Gül'ün oğlu Ahmet Nünir Gül ile ilgili gündeme gelen 'Ventis satışı'na ilişkin iddialar için açıklamalarda bulundu

Dün 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün oğlu Ahmet Münir Gül’ün genel müdürü olduğu Ventis Enerji hakkında, 25 milyon TL taahhütle Suudi Arabistanlı Acwa Enerji isimli şirkete geçtiğini yazarak çok kritik bir iddiada bulunan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Çiğdem Toker, bugünkü yazısında,  Ahmet Münir Gül’ün annesi Hayrunisa Gül ile görüştüğünü belirterek Hayrunisa Hanım’ın kendisine, “Eğer Ahmet’in böyle bir parası var da benim haberim yoksa, vallahi boğazına çökerim” dediğini ileri sürdü.

KAMU ARAZİSİ Mİ KULLANILDI? BOMBA İDDİA!

Toker'in yazısının ardından gündeme gelen iddialar üzerine Ahmet Münir Gül, “Bir sektör realitesi olarak 31 Nisan 2015’te gerçekleşen rüzgar lisans başvuruları öncesinde sektörde birçok proje alım satımı olmuştur. Acwa Power ile yürütülen görüşmeler neticesinde ilgili şirket hisselerimizin tamamını 21 Nisan 2015 itibariyle devralmıştır. 25 milyon TL’nin şirketin satış bedeliyle hiçbir alakası yoktur ” demişti. Gül, şirketin yatırımları için kamu arazisi kullanılmadığını da özellikle belirtmişti.

HAYRÜNNİSA GÜL, OĞLUNU SAVUNDU:
AHMET'İN PARASI YOKTUR!


Toker, Cumhuriyet’teki bugünkü yazısında Abdullah Gül’ün eşi Ahmet Münir Gül’ün annesi Hayrunisa Gül ile görüştüğünü yazdı. 'Köşk’ten ayrılmadan önce, gazetecilik gereği birçok kez sohbet ettiğimiz Bayan Gül, haksızlık ettiğim kanısındaydı' diyen Toker, Hayrünnisa Hanım’a haksızlığın yazının neresinde olduğunu sorduğunu,  cevap olarak da 'Bu paranın oğlunun cebine girmediğini belirtip “Ahmet’in parası yoktur. Eline geçeni de dağıtır. O farklıdır, beyniyle üretmeyi sever. Şirketine değer kattığı için ilgi göstermişlerdir' cevabını aldığını yazdı.

DÜĞÜN HAZIRLIKLARINI DA ANLATMIŞ!

Toker, Gül'ün Yakın tarihteki düğün hazırlıkları için, her yerle görüşmeler yaptığını anlattığını, yarı şaka yarı ciddi bir tavırla, "Eğer Ahmet’in böyle bir parası var da benim haberim yoksa, vallahi boğazına çökerim" dediğini ve bu cümlelerin ardından güldüklerini ifade etti.

"AİLECE ÇOK DİKKATLİ VE MÜTEVAZİ YAŞAM..."

Toker, Hayrünnisa Hanım’a, ülkeyi yönetenler kadar onların yakınlarının da attığı adımların dünyanın her yerinde haber değeri taşıdığını, somut belgelere dayalı yazıda 25.3 milyon TL’yi “sermaye artırımı” olarak tanımlamaya özen gösterdiğini anlattığını, Hayrünnisa Hanım'ın da buna karşılık, sadece oğlu Ahmet Münir değil, ailece hep çok dikkatli ve mütevazı yaşamaya özen gösterdiklerini vurguladığını aktardı.

TOKER DÜN AHMET MÜNİR GÜL İLE İLGİLİ NE YAZMIŞTI?

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Çiğdem Toker dün yayımlanan köşe yazısında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün oğlu Ahmet Münir Gül’ün genel müdürü olduğu Ventis Enerji’nin Acwa Enerji isimli şirkete 25 milyon 300 bin TL taahhütle geçtiğini yazmıştı. Toker yazısında Suudi Arabistan’ın en büyük enerji şirketlerinden biri olan Acwa Power’ın Kırıkkale’de 900mw’lık doğalgaz santralını kamulaştırma yapılan hazine arasini üzerine kurulacağını ifade etmişti.

Ahmet Münir Gül ise bu habere ilişkin iddialara şöyle yanıt vermişti:

“Bir sektör realitesi olarak 31 Nisan 2015’te gerçekleşen rüzgar lisans başvuruları öncesinde sektörde birçok proje alım satımı olmuştur. Bu çerçevede bizim de geliştirdiğimiz projelere ve şirketimize yerli ve yabancı muhtelif yatırımcılardan teklifler gelmiş, bunlardan biri olan Acwa Power ile yürütülen görüşmeler neticesinde ilgili şirket hisselerimizin tamamını 21 Nisan 2015 itibariyle devralmıştır. Dolayısıyla haberde ifade edildiği şekliyle firmamıza bir “özel ilgi” olduğu ifadesi sektör realitesine tamamen aykırı olup, gerçeği yansıtmamaktadır.

"SÖZ SAHİBİ DEĞİLİM"

Ayrıca, haberde sanki satış bedeliymiş gibi yansıtılan 25 milyon TL’nin şirketin satış bedeliyle hiçbir alakası olmayıp, bu rakam, 21 Nisan 2015 itibariyle hissedarlık veya yönetim anlamında hiçbir söz sahibi olmadığım şirketin, devri sonrasında, satın alan tarafça EPDK mevzuatı gereği zorunlu olarak, lisansa konu projelerin gerçekleştirilmesi için yatırımcı tarafından şirkete taahhüt edilen yasal rakamdır. Gerçek satış bedeliyle ilgili şunun da bilinmesi gerekir ki, bedel tamamen sektör gerçeklerine uygun şekilde ve bahsedilen rakamın çok daha altında teşekkül etmiştir"
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)