BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGözaltında kaç kişi var?----

Gözaltında kaç kişi var?

Gözaltında kaç kişi var?
23 Temmuz 2014 - 07:55 www.finansgundem.com

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın emniyet mensuplarına yönelik başlattığı operasyonda gözaltı sayısı 99 olarak açıklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın İstanbul ve Ankara olmak üzere yurt genelinde bazı emniyet mensuplarına yönelik başlattığı operasyonda gözaltına alınanların sayısı 99'a yükseldi. Hakkında arama kararı alınan emniyet görevlisi sayısı ise 115 olarak açıklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının emniyetteki "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürüttüğü soruşturmalar kapsamında 115 emniyet görevlisi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şu ana kadar 99 emniyet mensubu gözaltına alındı.
 
OPERASYONLAR SÜRÜYOR
 
İstanbul cumhuriyet savcılarından İrfan Fidan ile Okan Özsoy'un, emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürüttüğü "casusluk" ve "yasadışı dinleme" soruşturmaları kapsamında, bugün sabah saatlerinde İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Van, Antalya ve Bitlis'in de aralarında yer aldığı çok sayıda adrese operasyon düzenlendi.
 
Operasyonda, aralarında eski Terörle Mücadele Şube müdürleri Ömer K., Yurt A.ve Eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in de bulunduğu 99 kişi gözaltına alındı.
 
Operasyonlarda, Ankara'da 3, İzmir, Bitlis ve Antalya'da birer, Diyarbakır, Van ve Kocaeli'de de ikişer şüpheli gözaltına alındı.

NEYLE SUÇLANIYORLAR?
 
Cumhuriyet Savcısı İrfan Fidan'ın yürüttüğü "casusluk" soruşturması kapsamında 76 emniyet görevlisine yöneltilen suçlamalar arasında "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla, gizli kalması gereken bilgileri temin etmek", "Suç için anlaşma" "Görevi kötüye kullanma", "Bilişim sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme", "Resmi belgede sahtecilik" ve "Haberleşmenin gizliliğini ihlal" yer aldı.
 
"Casusluk" soruşturması kapsamındaki operasyonların 15 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildiği ve halen devam ettiği bildirildi.
 
"HÜKÜMETE YÖNELİK DARBE GİRİŞİMİ"
 
Cumhuriyet Savcısı Okan Özsoy'un "yasadışı dinleme" iddialarına ilişkin yürüttüğü ve eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduğu 39 şüpheli hakkında da TCK'nın 312. maddesi uyarınca "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan soruşturma yürütüldüğü kaydedildi.
 
Bu şüpheliler için ayrıca, "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla, gizli kalması gereken bilgileri temin etmek", "Suç için anlaşma" "Görevi kötüye kullanma", "Bilişim sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme", "Resmi belgede sahtecilik" ve "Haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçlamaları da yapıldı.
 
BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da operasyona ilişkin yaptığı yazılı açıklamayla, kamuoyunu bilgilendirdi.
 
Açıklamada, daha önce "sözde Selam-Tevhid" örgütü kurulduğu iddiasıyla 251 kişi hakkında yürütülen soruşturmaya ilişkin inceleme ve araştırmanın tamamlandığı ve bu kişiler hakkında takipsizlik kararı verildiği, ortada terör örgütü kurulduğu yönünde delil olmadığı halde bir kurgu oluşturulduğu belirtildi.
 
Açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve bakanlarının, diğer ülke yetkilileri ile görüşmelerinin kaydedildiği, MİT Müsteşarı'nın kod adıyla örgüt üyesi olarak dinlenilip kaydedildiği, özetle casusluk yapıldığının tespiti üzerine, 21 Temmuz tarihli talimatımızla söz konusu Selam-Tevhid adlı örgüt adıyla soruşturma yapan gerçekte amaçlarının casusluk olduğu belirlenen 76 emniyet görevlisi hakkında yakalama ve gözaltı talimatı verilmiş olup, şu an itibariyle 52 şüphelimiz alınmış, diğer şahısların yakalanmaları ve gözaltına alınmaları devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.
 
"Yasadışı dinleme" iddiaları soruşturmasına ilişkin açıklamada ise Emniyet Genel Müdürlüğü müfettişlerinin, İstanbul Emniyet İstihbarat Şubesi hakkındaki suç ihbarında, çok sayıda kişinin sahte kimlik ve bilgilerle değişik zaman dilimlerinde özel amaçlı dinlenilip, konuşmalarının kayda alındığı yönündeki ihbarı üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi.
 
Soruşturmada ilk başta 250 civarında içlerinde milletvekili, hakim, basın mensubu ve üst düzey bürokrat olan kişilerin sahte belgelerle, ilgisi olmadıkları yasadışı örgüt üyesi oldukları gerekçeleriyle dinlendikleri ifade edildi.
 
İkinci operasyon kapsamında 39 şüpheli hakkında gözaltı talimatı verildiği, 15 şüphelinin bu doğrultuda gözaltına alındığı kaydedildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)