BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGeneraller Gülen'le görüştü mü?----

Generaller Gülen'le görüştü mü?

Generaller Gülen'le görüştü mü?
27 Kasım 2014 - 06:38 www.finansgundem.com

Gülen soruşturmasında ifade veren avukat Fidel Okan'ın savcılığa izlettiği o CD'de neler var?

TSK içerisinde paralel yapılanma iddiaları devam ederken Genelkurmay Askeri Savcılığı Genelkurmay’daki Paralel Yapı iddialarıyla ilgili olarak soruşturma yürütüyor. Soruşturma kapsamında gizli tanık avukatı olan Fidel Okan'ın savcılığa izlettiği CD'nin Fethullah Gülen ve TSK mensupları görüşmesinin belgesi olduğu iddia edildi.

Gülen soruşturmasında gizli tanık olarak ifade veren Askeri Yargıtay üyesinin avukatlığını da yürüten Okan, önceki gün Askeri Savcılığın talebi üzerine tanık olarak ifade verdi. Okan, ifadesi sırasında Cemaat’e mensup olduğu iddia edilen generallerle Fethullah Gülen arasındaki görüşmeye ait olduğu öne sürülen CD’yi de savcıya izletti ve şu iddialarda bulundu:

TSK’DA ÖRGÜTLENME VİDEOSU İDDİASI

“Sayın savcılığınız tarafından yürütülen TSK’daki Fethullah Gülen Cemaati’nin örgütlenmesinin delili olan CD’yi sizlere izlettim. Söz konusu videoda açıkça görüldüğü üzere Fethullah Gülen’in generallerle görüştüğü, kendisi ile görüşen generallerin Cemaat mensubu olduğu, TSK’dan kendilerini daha fazla gizlemek istemedikleri ortaya çıkmıştır. Gülen o dönem itibariyle daha erken olduğunu, gizliliğe devam edilmesi gerektiğini söylemiştir. Bütün soruşturma dosyası bir tarafa, salt bu video Gülen Cemaati’nin TSK içerisinde örgütlendiği çok açık bir şekilde ortaya koymuştur.”

TANIĞA DİSİPLİN SORUŞTURMASI

Ankara Savcılığı’nın sürdürdüğü soruşturmada tanık olarak ifade veren Askeri Yargıtay üyesi hakkında ise “Kurumdaki Cemaat yapılanması hakkında Genelkurmay Başkanlığı’na mektuplar gönderdiği” iddiasıyla disiplin soruşturması başlatıldığı ortaya çıktı. Askeri Yargıtay Genel Sekreterliği de önceki gün yaptığı açıklamada, söz konusu üye hakkında disiplin soruşturmasının tamamlandığı, 1 Aralık 2014 tarihinde Askeri Yargıtay Yüksek Disiplin Kurulu’nun toplantıya çağrıldığı bildirildi. Açıklamada söz konusu üyenin disiplin soruşturması sürecini etkilemek için bu tür açıklamalarda bulunduğunun altı çizildi. Aynı açıklamada, isim verilmeden emekli Askeri Hâkim Ahmet Zeki Üçok hakkında açılan davanın temyiz incelemesinin 27 Kasım’da yapılacağı hatırlatması yapılarak, “İlgili disiplin soruşturması, ceza soruşturması ve temyiz incelemesinin etki altına alınmasının amaçlandığı görülmektedir” denildi.

SORUŞTURMA HUKUK CİNAYETİDİR

İsmi açıklanmayan üyenin avukatı Fidel Okan, “Cemaat yapılanması hakkında Genelkurmay Başkanlığı’na yazdığı iddia edilen mektuplar nedeniyle müvekkil hakkında disiplin soruşturması başlatılmış durumda. Savunması bile alınmadan soruşturmanın tamamlandığını söylemek bir hukuk cinayetidir. Askeri Yargıtay’ın yaptığı açıklama hukuki olarak suç niteliğindedir” dedi.

ÜÇOK: HABER KAYNAĞI DEĞİLİM

Askeri Yargıtay Genel Sekreterliği’nin işaret ettiği bir diğer isim olan Ahmet Zeki Üçok da yaptığı açıklamada, “Bu açıklamalar ile birlikte, 27 Kasım 2014 tarihinde, benim ve yardımcım Mehmet Çelik hakkında davanın temyiz incelemesi yapılacağını öğrenmiş bulunmaktayım. Bu haberlerin kaynağının hiçbir şekilde şahsım ile ilgisi olmadığı gibi 5-6 ay gibi uzun bir süredir, kızının tedavisi amacıyla yurtdışında bulunan Mehmet Çelik’in olması da fiilen mümkün değildir” değerlendirmesinde bulundu.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • araştırma27 Kasım 2014 11:06

    araştırma yapılsın. söylenenler doğruysa, iddialar gerçekse, ve bu iddiaların içeriğine konu olan eylem hukuken suç teşkil ediyorsa cezasını hukuk sistemi verir. ama aksi doğruysa yapılabilececk bişey yok. bekleyelim görelim.