BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGazze'de maaş krizi çözüldü----

Gazze'de maaş krizi çözüldü

Gazze'de maaş krizi çözüldü
29 Ekim 2014 - 14:19 www.finansgundem.com

Gazze'de, mayıs ayından bu yana maaşlarını düzenli alamayan hükümet çalışanlarına ödeme yapılmaya başlandı

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah'ın dün, Gazze'deki yaklaşık 24 bin memura bin ikiyüzer dolar ödeme yapılacağını açıklamasının ardından hükümet çalışanları sabah saatlerinde postanelere akın etti.


Kamu İşçileri Sendikası Başkanı Muhammed Sıyam, ödemelerin yapılmasının önemli adım olduğunu ancak yeterli bulmadıklarını belirterek, "Gazze'deki eski Hamas hükümeti çalışanlarının, en kısa zamanda uzlaşı hükümetine entegre edilip her ay maaşlarını düzenli alması gerekir" dedi.

Maaşını almak için sırasını bekleyen Filistinli memur İyad Ziyare, ödemenin yapılacak olmasından son derece memnun olduğunu ifade etti. Bir başka memur Ahmed el-Hudari de çalışanlar arasında ayrım yapılmaması gerektiğini söyleyerek maaşını sorunsuz almak istediğini dile getirdi. Hamas ve Fetih hareketleri arasında 23 Nisan'da varılan milli mutabakat sonucu 2 Haziran'da kurulan ulusal uzlaşı hükümetinin ödeme yapmaması nedeniyle Gazze'de eski hükümete bağlı yaklaşık 45 bin işçi ve memur, mayıs ayından beri maaşlarını düzenli alamıyor.
 


Ambargo altındaki Gazze'de yaşayan Filistinliler, maaşların gecikmesini sık sık düzenledikleri gösterilerle protesto ediyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)