BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemG20 sonuç bildirgesinde kamu borcu uyarısı----

G20 sonuç bildirgesinde kamu borcu uyarısı

G20 sonuç bildirgesinde kamu borcu uyarısı
18 Nisan 2015 - 03:18 www.finansgundem.com

"Küresel görünümde riskler önceki toplantımıza göre daha dengeli. Yapısal reformlar, makro politikalar etkili uygulanarak zayıflıklar azaltılmalı"

G20 Ekonomi Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları, küresel görünümde riskler bir önceki toplantıya göre daha dengelenmiş olsa da, döviz kurlarındaki dalgalanmalar, süregelen düşük enflasyon, devam eden iç ve dış dengesizlikler, yüksek kamu borçları ve coğrafik tansiyonlar gibi nedenlerle, hala önemli zorlukların bulunduğunu bildirdi.

ABD’nin başkenti Washington’da, IMF-Dünya Bankası Yıllık Bahar Toplantıları kapsamında, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın da G20 dönem başkanı olarak katıldığı, G20 Ekonomi Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantısı yapıldı.

Toplantının sonuç bildirgesinde, bazı kilit ekonomilerdeki aktivitelerin güçlenmesinden memnuniyet ifade edilse de küresel büyümenin ılımlı düzeyde seyretmeye devam ettiğine ve ülkelere göre farklılık gösterdiğine dikkat çekildi.

Özellikle Japonya ve Avro bölgesi olmak üzere gelişmiş ekonomilerde yakın dönem beklentilerin son zamanlarda gelişme gösterdiği belirtilen bildirgede, ABD ve İngiltere’de de daha güçlü küresel iyileşmeyi destekleyebilecek kesintisiz büyümenin devam ettiği kaydedildi.

Bildirgede, Çin ve Hindistan gibi yükselen piyasa ekonomilerinde büyümenin güçlü, ancak düzensiz olduğuna da işaret edilerek, düşük gelirli ülkelerde ise güçlü büyüme performansının görüldüğü bildirildi.

"Riskler daha dengeli ama hala zorluklar var"

Küresel görünümde risklerin, bakanların bir önceki toplantısına göre "daha dengelenmiş" olduğu belirtilen bildirgede, düşük petrol fiyatlarının küresel etkisinin olumlu olmasının beklendiğini kaydedildi.

Bildirgede, yine de döviz kurlarındaki dalgalanmalar, süregelen düşük enflasyon, devam eden iç ve dış dengesizler, yüksek kamu borçları ve coğrafik tansiyonlar dahil olmak üzere hala önemli zorlukların bulunduğu da vurgulandı.

Bildirgede G20’nin yapısal reformlar ve makro ekonomik politikaların etkili uygulanması yoluyla zayıflıkların azaltılması ve güvenin artırılmasındaki anahtar rolüne işaret edilerek, "Yakın dönemdeki ekonomik durumları dikkate alarak, büyümeyi ve istihdam yaratımını desteklemek için mali politikaları esneklikle uygulayacağız" ifadesi kullanıldı.

"Politika düzenlemeleri dikkatli şekilde ayarlanmalı"

"Çeşitli para politika düzenlemelerinin ve artan finansal piyasa dalgalanmalarının olduğu bir ortamda politika düzenlemeleri dikkatli şekilde ayarlanmalı ve olumsuz yayılmaları en aza indirmek için açık bir iletişim sağlanmalı" değerlendirmesinde bulunulan bildirgede, finansal piyasalardaki dalgalanmanın izlenmeye devam edileceği ve bu noktada gerekli adımların atılacağı kaydedildi.

Bildirgede, 2010 IMF kota ve yönetim reformlarındaki ilerlemelerde gecikme yaşanmasına yönelik "derin hayal kırıklığının" devam ettiği de ifade edildi.   
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)