BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFlaş flaş! Papa’ya suikast şüphesi----

Flaş flaş! Papa’ya suikast şüphesi

Flaş flaş! Papa’ya suikast şüphesi
22 Kasım 2014 - 09:06 www.finansgundem.com

Türkiye’yi ziyaret edecek olan Papa Francesco’ya bir insansız hava aracıyla (İHA) suikast düzenlemesinden endişeli

Vatikan, IŞİD militanlarının ay sonunda Türkiye’yi ziyaret edecek olan PapaFrancesco’ya bir insansız hava aracıyla (İHA) suikast düzenleme-sinden endişeli.Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Papa Francesco’ya yönelik tehdidi yüzünden alarma geçen Vatikan, ay sonunda Türkiye’ye gelecek olan ruhani liderleri için güvenlik önlemlerini artırdı.

İtalyan Corriere della Sera gazetesinin ‘Tehditler ve insansız hava taşıtları. Papa için korku’ başlığıyla verdiği 2 sayfalık haberinde Papa’nın Ağustos ayında Güney Kore’den dönerken Kuzey Irak’a uğrayarak IŞİD tarafından katledilen Orta Doğu Hristiyanları için çağrısını bu bölgeden yapmak istediği, ancak gizli servislerin tehditler karşısında Papa’yı bu fikrinden vazgeçirdikleri hatırlatıldı.
 
IŞİD’in Avrupa’da artan üye sayısının Papa’ya yönelik endişeleri de artırdığını vurgulayan gazete, buna karşın ruhani lidere yönelik herhangi bir saldırı hazırlığına dair somut delil bulunmadığını kaydetti. İstihbarat servislerine göre Papa’ya yönelik en büyük tehdit, Avrupa ülkelerinde yaşayan ve ‘yalnız kurt’ olarak tabir edilen, örgütün emir-komuta zincirine bağlı olmayan militanlar. Yalnız kurtların Papa’yı hedef alacak bir saldırıda, internetten satın alınabilen küçük bir insansız hava aracını (İHA) kullanması da ihtimaller arasında görülüyor. Haberde Papa Francesco’nun 21 Eylül’deki Arnavutluk ziyareti sırasında, Arnavut ya da Kosova kökenli cihatçıların saldırı düzenleyeceği istihbaratı üzerine güvenlik önlemlerinin artırıldığı da hatırlatıldı.
 
Espri konusu oldu
 
Gazeteye göre Papa’ya yönelik tehditler Vatikan’da gündelik yaşamın bir parçası haline geldi. Öyle ki ruhani liderle samimiyeti olan Vatikan görevlileri Papa’ya “Sizi bugün de öldürmediler mi?” diye espri bile yapıyor. Papanın ise geçen hafta görüştüğü Arjantinli bir rahip arkadaşının “Dikkat et, seni öldürebilirler” şeklindeki uyarısına, “Başıma gelebilecek en iyi şey bu olur” diye cevap verdiği öğrenildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)