BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFettah Tamince'den bomba Cemaat açıklaması----

Fettah Tamince'den bomba Cemaat açıklaması

Fettah Tamince'den bomba Cemaat açıklaması
26 Mayıs 2015 - 15:00 www.finansgundem.com

Rixos Otelleri'nin sahibi işadamı Fettah Tamince, Gülen cemaatiyle ilgili açıklamalarda bulundu

Rixos Otelleri'nin sahibi işadamı Fettah Tamince, "Gülen grubuna eğitim yolunda çalıştığı için destek verdim. Dershane sürecinde başlayan kırılma büyümesin diye girişimlerim oldu ama sonuç alamadım. 17 – 25 Aralık'tan sonra ilişkimi tamamen bitirdim" dedi

İşadamı Fettah Tamince, 'Karar.com'a verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte o röportajdan bazı bölümler:

- Fettah Tamince kamuoyunda yeterince tanınıyor, yine de yeterince tanımayanlar için kimdir Fettah Tamince?


Ağırlıklı olarak turizm ve inşaat sektörlerinde ve bunun yanısıra gayrimenkul ve enerji alanlarında da dünyanın yaklaşık 10 ülkesinde, 10 binin üzerinde çalışanıyla 1.5 milyar USD yıllık cirosu olan şirketler grubunun Yönetim Kurulu Başkanı bir işadamıyım.

CEMAATİN EĞİTİM FAALİYETLERİNİ DESTEKLEDİM

- Kamuoyunda farklı yönlerinizle de bilinen bir isimsiniz... Mesela, Fethullah Gülen ve “cemaat” ile bir ilişkiniz oldu. Bu ilişkiniz nasıl başladı ve nasıl gelişti?


Gülen cemaatiyle ilk tanışmam lise çağlarıma dayanmaktadır. Eğitim yapmak suretiyle insana yatırım misyonuna büründükleri için kendilerine yardımcı olmuşumdur. 2013 Aralık ayına kadar da yardımlarım devam etmiş, yaptıkları eğitim çalışmalarına maddi ve manevi anlamda desteklerim olmuştur.

- Gülen Grubu ile AK Parti arasında iktidarın ilk yıllarında bir ilişki vardı. Bunu nasıl yorumlarsınız?

Açıkcası bu ilişkiyi yorumlamak benim haddim midir, bilemiyorum. Zira kendimi bu ilişkiyi yorumlayabilecek kapasitede görmüyorum ancak gözlemlediğimi aktarabilirim. Türkiye’yi geleceğe iyi hazırlayabilecek, toplumu daha müreffeh ve demokrat bir hale getirebilecek, insanların üzerinde inanç baskısının olmadığı bir ortam oluşturma hayalinde sanki birleşmekteydiler.

- Başlangıçta bu ilişkide her iki taraf açısından uyum var mıydı? Yoksa her iki tarafın da gündemleri en başından beri farklı mıydı?

Az önce de belirttiğim gibi benim dışarıdan gözlemleyebildiğim büyük resimde, ülkenin ve insanlığın geleceği adına uyum içinde olduklarıydı. Ancak elbette ki, hükümette olan bir siyasi partiyle yine o günkü bakışımla bir sivil toplum kuruluşu olarak değerlendirdiğim diğer taraf arasındaki ilişki, bulundukları konumun gereği şeklinde olabilirdi.

DERSHANE TARTIŞMALARININ ALEVLENDİĞİ DÖNEMDE BAZI GİRİŞİMLERİM OLDU

- Kırılma ne zaman ve nasıl başladı?


Bana göre kırılma olarak yorumlayabileceğim başlangıç noktası, dershane tartışmalarının alevlendiği dönemdir. O dönemde bunun daha büyük kırılmalara vesile olabileceğinden endişe etmemden dolayı, bu alevlenmenin daha da büyümeden söndürülmesi adına bazı girişimlerim olmuştur. Ancak gayretlerim maalesef netice vermedi.

GÜLEN CEMAATİYLE İLİŞKİMİ TAMAMEN BİTİRİP İŞLERİME KONSANTRE OLDUM

Ama 17-25 Aralık kırılımından sonra daha önce her türlü desteği verdiğim, maddi manevi birlikteliğimin olduğu cemaatle dersane süreciyle başlayan uzaklaşma durumum, söz konusu operasyon döneminde kopma noktasına gelmiştir. 17 – 25 Aralık’tan itibaren Gülen Cemaati'yle ilişkimi tamamiyle bitirip işlerime konsantre oldum.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)