BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErtuğrul Özkök'e yargı yolu----

Ertuğrul Özkök'e yargı yolu

Ertuğrul Özkök'e yargı yolu
28 Kasım 2015 - 07:37 www.finansgundem.com

Hürriyet yazarı Özkök için köşe yazısında yer alan ifadelerle Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıl 4 aydan 5 yıl 4 aya kadar hapis istendi

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök hakkında, köşe yazısında yer alan ifadeleri nedeniyle ''Cumhurbaşkanı'na basın yoluyla hakaret etmek'' suçundan 1 yıl 4 aydan 5 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kadir Yılmaz tarafından hazırlanan iddianamede, Özkök'ün, 3 Eylül 2015'te Hürriyet gazetesinde yer alan köşe yazısında kullandığı ifadelerden dolayı soruşturma başlatıldığı belirtildi.

İddianamede, Özkök'ün avukatına davetiye gönderildiği ancak şüphelinin savcılığa gelmediği, savunmasını yapmadığı ve delillerini sunmadığı kaydedildi.

Soruşturmaya konu yazıda şüphelinin Cumhurbaşkanı'ndan söz ederken toplumda kabul görmeyen ifadeler kullandığı ve muhatabını küçük düşürdüğünün açık olduğu vurgulanan iddianamede, "Değerlendirilmesi gereken husus, bu sözlerin eleştiri sınırları içinde kalıp kalmadığıdır. Yazının amacı ve şüphelinin kastı, şüphelinin savunması alınamadığı için belirlenememiştir. Söz konusu yazıda yer alan ifadeler, soruşturma makamınca görüş açıklama ve eleştiri sınırını aşan ifadeler olarak değerlendirilmiştir'' denildi.

"İfade özgürlüğü olarak değerlendirilmemeli" 

İddianamede, yazıdaki sözlerin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ifade özgürlüğünü düzenleyen 10. maddesi kapsamında değerlendirilmemesi gerektiği belirtilerek, genel olaylar ve siyasi tartışma konularında yazılar yazılabileceği, bunun demokratik toplumun önemli bir işlevi olduğu kaydedildi.

İddianamede, Özkök'ün yazısındaki ifadelerin kabul edilebilir eleştiri sınırlarını aştığı ve Cumhurbaşkanı'nın kişisel haklarına haksız saldırı niteliği taşıdığının kabul edilmesi gerektiği aktarılarak, Özkök'ün ''Cumhurbaşkanı'na basın yoluyla hakaret etmek'' suçundan 1 yıl 4 aydan 5 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Hakkındaki iddianame Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen Özkök'ün yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)