BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan operasyon açıklaması----

Erdoğan'dan operasyon açıklaması

Erdoğan'dan operasyon açıklaması
22 Temmuz 2014 - 13:08 www.finansgundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan emniyete yönelik gece operasyonu hakkında açıklamada bulundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısının ardından dün gece yarısı başlatılan operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başbakan Tayyip Erdoğan meclis grup toplantısından sonra gazetecilerin operasyonla ilgili sorularını şöyle yanıtladı:

Soru : Operasyona ilişkin değerlendirmenizi alabilir miyiz?
Erdoğan :
Şu anda yargının kararını görmeden bir şey söyleyemem. Yargı biliyorsunuz bu isimlerin toplanmasına ve ondan sonra tabii ki gerek savcılık süreci gerekse mahkeme süreci devam edecek. Şu anda biz de izlemedeyiz. Neler çıkacak bunların hepsini göreceğiz.

Soru : Paralel yapı temizliği yorumları var emniyette.. Başka alanlara sıçrayabilir mi?
Erdoğan :
Görünen o tabi tabi...

ZEKERİYA ÖZ  HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Twitter'daki paylaşımlarıyla kendisine yönelik tehdit, hakaret ve iftira suçlarını işlediği gerekçesiyle Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) ayrı ayrı şikayette bulundu.
     
Avukat Ali Özkaya'nın dilekçelerinde, Öz'ün, 16 Temmuz 2014'te, Twitter'daki hesabından açıkça belirtmese de müvekkili Başbakan Erdoğan'a yönelik olduğu anlaşılan tehdit, hakaret ve suç isnat eden paylaşımlarda bulunduğu belirtildi.
     
Öz'ün, şikayete konu paylaşımları aktarılan dilekçede, "Söz konusu açıklamalarla ilgili diğer gazete ve internet sitelerinde yer alan haberlere bakıldığında şikayet edilen savcının müvekkil Sayın Başbakan'ı kastettiği, hedef aldığı açıktır" ifadesi kullanıldı.
     
Paylaşımlar üzerine basında çıkan haberlerin linkleri verilen dilekçede, Öz'ün, açıklamalarıyla Erdoğan'ın maddi ve manevi bütünlüğünü hedef alarak şahsiyet haklarına saldırdığı, eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aşarak iftira, hakaret ve tehdit içerikli açıklamalarda bulunduğu kaydedildi.
     
ÖZ'ÜN CEZALANDIRILMASI İSTENDİ

Dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

     
"Türkiye Cumhuriyeti savcısı olan bir kişinin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı hakkında aleni bir şekilde tehdit içerikli açıklamalarda bulunması hiçbir şekilde kabul edilemez. Ülkenin Başbakanı hakkında bu şekilde hakaret, tehdit ve suç isnadı içeren sözler sarf ediyor olması, şüphelinin bağımsız, tarafsız ve hukuk devletine inanan bir meslek mensubu olmadığını göstermektedir. İfade özgürlüğü ve eleştiri hakkı hiçbir zaman için uluslararası metinlerle, anayasayla ve yasalarla güvence altına alınan, kişilerin şeref ve haysiyetinin ihlali aracı olarak kullanılamaz." Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verilen dilekçede, Öz hakkında tehdit, hakaret ve iftira suçlarından kamu davası açılması, HSYK'ya verilen dilekçede ise 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu gereğince hakkında soruşturma yapılarak, cezalandırılması istendi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adınız Soyadınız23 Temmuz 2014 09:59

    Bb kuyrugu kesilmis yilan gibi etrafa saldiriyor nereye kadar bu boyle gitmez birgun gunes dogar hersey su yuzune cikar....

  • eser23 Temmuz 2014 09:50

    Gökten ne yagdida yer kabul etmedi. Topraga ne ekildi de bitmedi. Bu dünyaya kim geldi de gitmedi. Hangi dert hangi SIKINTI bitmedi... Allah'in rahmeti magfireti kime yetmedi... Kim Allah dedi de o yetismedi... Kim gizli gizli yalvardi da o isitmedi... Kim rabbim dedi de o buyur kulum demedi... mazlumun ahi yerde kalmaz..korkma titre..

  • yazık22 Temmuz 2014 23:59

    işin özü devletin içi çürüdü ve çürütüldü ve bunu düzeltecek adam da ortada yok

  • Haşim22 Temmuz 2014 21:45

    Hacı özün işi zor tayyip kafaya taktı şimdi olay gülen mi büyük ben mi olayı oldu o yüzden aradakilerin işi zor bunlar yatar içerde 3 yıl

  • baskın basanındır 22 Temmuz 2014 16:46

    eskiden sabah erken kalkan darbe yapardı şimdi sabah erken kalkan ötekine patlatıyor operasyonu yani gece uyumak doğru değil

  • muratoglu22 Temmuz 2014 15:10

    bende nur cemaatindenim.basbakan banada operasyon yapacakmi?.Allahin operasyon zamanida var beklesinler görecekler.Sabir.

  • hamdi22 Temmuz 2014 13:32

    medya iş dünyası ayağı yok mu

  • Acaba22 Temmuz 2014 13:21

    sırada goldaş yalınkaya kayıp altınlar ve işbirlikçileri operasyonumu acaba.!!! saklı finans bahçesine giriş.:)

  • dlbyz22 Temmuz 2014 13:17

    denizliyede sıçrayacak mı