BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan muhalefete sert sözler ----

Erdoğan'dan muhalefete sert sözler

Erdoğan'dan muhalefete sert sözler
25 Mayıs 2015 - 15:36 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Esnaf Buluşması'nda muhalefete sert çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Büyük Esnaf Buluşması'nda konuştu. CHP'nin projesini eleştiren Erdoğan, "Çıkmış ne diyor Merkez ülke projesi. Diyor ki 2035'te işsizliği yüzde 5'e indireceğim öbür taraftan ne diyor bana 4 yıl verin işsizliği sıfırlayayım diyorsun. Niye, akşam başka sabah başka." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Hanımefendiler, beyefendiler sizleri hasretle muhabbetle selamlıyorum. Sevginiz ve coşkunuz için şükranlarımı sunuyorum.

"HİZMETKAR OLARAK YOLUMA DEVAM EDECEĞİM"

Bilesiniz ki bu kardeşiniz bu millete efendi olmayacak sadece hizmetkar olarak yoluna devam edecek. Ne diyor ahilik duasında, işte kuvvet, çalışmada dikkat, mal ve rızıkta bolluk, dostlara sevgi, akrabalara şefkat işte bu. Biliyorsunuz bir de kadim ahilik geleneğimizin açık ve kapalı ilkeleri var. Elini açık tut, sofranı açık tut. Elini bağlı tut, dilini bağlı tut, belini bağlı tut.

"ESNAF ALPERENDİR"

Türkiye'nin en büyük hazinesi işte bu anlayışa sahip esnaf ve sanatkar kesimine sahip olmasıdır. Bu ülkenin, bu milletin başı ne zaman dara düşse her zaman esnafıyla zorlukları aşmıştır. Hani veresiye defteri var ya, o bile tek başına muhteşem bir sosyal dayanışma örneğidir. Çek değil, senet değil, veresiye defteri. Bakardım bizim bakkal Emin Ağa, hemen defterden açardı, orada yazar Ahmet Erdoğan. Altına notları alır, çek değil senet değil ne var güven var güven. O duada geçiyor ya, çok önemli bu. Müşteriye güven, satıcıya güven. Neredeeeen, nereye. Şimdi çekte de senette de sahtekarlar var. Bu bizim inancımızda var mı? Aramıza bu fitneyi soktular. Şimdi yeniden bu millet ayağa kalkıyor. Hak edilmeyen kazancın insanı bedbaht edeceğinin kabulunü mutlaka yaşatması gerekiyor. Esnaf, Alp'tir, Alperen'dir. Dükkanından başlayarak, şehrinin, ülkesinin huzurunu düşünen bunun için mücadele eden kişidir esnaf ve sanaatkar.

"GİTSİNLER O YAZILARA BAKSINLAR"

Esnaf ve sanatkarlarımızın hayata bakışını anlamak için çok zor değil. Esnafımızın ekmek teknelerinin duvarlarına yazdığı yazılar her şeyi çok güzel ifade ediyor. Ahiliğin ne olduğunu görmek isteyenler gitsinler o yazılara baksın. Esnafımız ok gibi doğru olduğunda, bunun karşılığını alacağını bilir. Esnafımızın irfanı doğru okun menzil alacağını, eğri yayın da elde kalacağını söylüyorsa...

"KUYRUKTA AZ MI BEKLEDİK"

29556289.jpgBu ülkede mazot için kuyruklarda az mı bekledik? Sadece benim esnaf kardeşim mazot için beklemedi, çiftçi kardeşim de çok bekledi. Elimde çiftçiye verilmiş bir cüzdan var. Ne kadar mazot aldığı burada yazıyor. Kimler vardı iktidarda malum o zamanlar. Anlıyorsunuz demek istediğimi değil mi? Şimdi diyorlar mazotu şöyle vereceğim, böyle vereceğim. Delil burada. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Eserin burda, burda. Yani ne çileler çekti bu millet. O benzin istasyonlarında kuyrukta az mı bekledik. Bir bidon mazot almak için, çiftçinin yanındayım, esnafın yanındayım. Dürüst ol be dürüst. Ne çiftçinin ne esnafın ne de bağkurlunun yanında olmadınız. Şimdi de kuru sıkı atıyorlar. Kardeşlerim herhalde bunlara inanmıyorsunuz. Siz mazotsuz kalmadınız, kalmayacaksınız.

"VERİN PLAKAYI, BIRAKALIM SİGARAYI"

Karşımda bir pankart görüyorum; "Verin plakayı, bırakalım sigarayı'' sigarayı bırakmaya var mısınız? Ben Yeşilay'cıyım. Bu konuda sözü aldıktan sonra başkana diyorum ki bununla ilgili olarak ilgilenecek. Hayırlı olsun, sigarayı da bırakıyoruz ha. Tamam, şimdi sigara bırakılacak ya öyle şey kazanacağız ki evde yengem de rahat edecek. Çünkü onlar pasif içici. Büyükşehir belediye Başkanı'mızda tamam dedi, biz de adım atacağız dedi hayırlı olsun.Ahilik felsefesinden taviz vermeden esnafımıza her türlü desteği verdik, vereceğiz.

PRATİK ZEKA BU İŞTE

Burada bir şey daha gördüm. “Panik yok direksiyonda reis var. Hayırlı yolculuklar Türkiye'm” Şimdi bu da enteresan. Aramızda hocalarımız var. Hocam zekayı görüyor musun? Pratik zeka bu işte.

Bir pankart daha var. O da çok enteresan. Nedir o? “Paralel ya da dikey fark etmez. Minibüsçü esnaf ihaneti affetmez” İhanet edenlere gereken cevabı ben minibüs taksi esnafının da milletçe vereceklerine inanıyorum.

"ASGARİ ÜCRET BİR KORUMADIR"

Şimdi asgari ücret çıktı piyasaya, biri 1.400, biri 1.500, biri 5 bin diyor. Var mı daha arttıran? Asgari ücret bir korumadır, daha fazlasına neden veriyorsun denmez. Bu koruma amaçlıdır. 2002'de Bağ-Kur emeklisi kardeşimin aldığı en düşük maaş 149 liraydı. Bugün bu rakam 869 liraya çıktı. Şimdi Temmuz ayında 100 liralık seyyanen zamla 1000 liraya yaklaşıyor. Bakın -cek-cak demiyorum, yapılanı söylüyorum. İyi mi, değil. Ama imkanlar iyi oldukça şartlar da iyileşecek.

"MİLLET BU YALANI AFFETMEZ"

Çıkmış ne diyor Merkez ülke projesi. Diyor ki 2035'te işsizliği yüzde 5'e indireceğim öbür taraftan ne diyor bana 4 yıl verin işsizliği sıfırlayayım diyorsun. Niye, akşam başka sabah başka. Dürüst olacaksın dürüst. Millet bu yalanı affetmez. Malum terör örgütü almış bir siyasi parti var. Bunlar bu milleti böldüler. 6-7 Ekim'de biliyorsunuz 50 vatandaşımızın ölümüne neden oldular. Musluklardan kan akıtıyorlar. Musluklardan su akar, kan değil.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)