BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan milyon dolarlık imza!----

Erdoğan'dan milyon dolarlık imza!

Erdoğan'dan milyon dolarlık imza!
17 Nisan 2015 - 09:36 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan ile Türkiye arasında 800 milyon dolarlık 19 ortak projeye imza attı

Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanlığı, Türkiye ve Kazakistan arasında toplam bedeli 800 milyon dolar tutan 19 ortak proje için anlaşma sağlandığını ayrıca 2,8 milyar dolarlık 25 ayrı iş girişiminin hayata geçmesinde de mutabık kaldığını duyurdu
 
Üç günlük resmi ziyaret için Kazakistan'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev 400 iş adamının katıldığı Türkiye-Kazakistan İş Forumu'na başkanlık etti.
 
Forumda iki ülke arasında Yeni Sinerji Ortak Eylem Planı'nın güncellenmesine ilişkin imzalanan protokol çerçevesindeki konular ele alındı.
 
"10 MİLYAR DOLARA ÇIKABİLECEK"
 

Nazarbayev burada yaptığı konuşmada, güncellenen 'Yeni Sinerji' protokolüyle Kazakistan-Türkiye ticaret hacminin 3.4 milyar dolardan 10 milyar dolara çıkabileceğini vurguladı.
 
Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanlığı ''Yeni Sinerji Ortak Eylem Planı'' ile birlikte Türkiye ve Kazakistan arasında toplam bedeli 800 milyon dolarlık 19 ortak proje için anlaşma sağlandığını, iki ülkenin ayrıca 2,8 milyar dolarlık 25 ayrı iş girişiminin hayata geçmesi konusunda da mutabık kaldıklarını duyurdu.
 
"Yeni Sinerji Ortak Eylem Planı" ticaret, kalkınma, sanayi, tarım, ulaşım, lojistik ve turizm konularında işbirliği amacıyla 2012 yılında imzalanmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)