BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan, seçim için vatandaşın nabzını yokladı----

Erdoğan, seçim için vatandaşın nabzını yokladı

Erdoğan, seçim için vatandaşın nabzını yokladı
25 Mayıs 2014 - 09:54 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan'a Köşk yolunda halktan yüzde 53.6, partisinden yüzde 89 destek var

Başbakan Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda teşkilatların yanı sıra vatandaşın da nabzını yokladı. Sabah'ın haberine göre anket sonuçları Başbakan Erdoğan'ın aday olması halinde birinci turda Çankaya Köşkü'ne çıkacağını gösteriyor. Erdoğan, 30 Mart yerel seçimlerinden hemen sonra cumhurbaşkanlığı seçimleri için kolları sıvadı. Milletvekilleri, belediye başkanları, büyük kongre delegeleri ve il başkanları ile ayrı ayrı toplantılar düzenlendi. Bu toplantılarda formlar dağıtıldı ve kimi cumhurbaşkanı adayı görmek istiyorlarsa onun ismini yazmaları istendi. Son toplantı da geçen günlerde yapıldı. 

'BOŞLUK KAYGISI' 
Büyük kongre delegeleri ile yapılan toplantıya katılanların yaklaşık yüzde 89'ü Erdoğan'ı cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istedi. Milletvekilleri, belediye başkanlarında bu oranın daha da yüksek olduğu belirtildi. Toplantılar, teşkilatın ezici bir çoğunlukla Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklediğini ortaya koydu. Teşkilatta, Erdoğan'ın aday olmasına sıcak bakmayanların ise "Erdoğan sonrası partinin sıkıntı yaşayıp eski gücünü kaybetmesi" endişesi taşıdığı bildirildi. AK Parti'nin anlaşmalı olduğu araştırma şirketleri aracılığı ile belli aralıklarla vatandaşın adaylık konusundaki nabzını tuttuğu da öğrenildi. Nisan ayı sonunda yaptırılan anketlere göre vatandaşların yüzde 53.6'sı Erdoğan'ın aday olmasını istiyor ve aday olması halinde ona oy vereceğini belirtiyor. Bu sonuç Erdoğan'ın ilk turda seçilip cumhurbaşkanı olacağını gösteriyor. 

İSTİŞARE TAMAMLANDI
İl başkanları ile yapılan toplantıdan sonra AK Parti'de adaylık için istişare süreci tamamlanmış oldu. Teşkilat ve yapılan anketler Erdoğan'ı işaret ettiği için bundan sonraki aşamada Erdoğan'ın kararı beklenecek. AK Parti'nin adayının kim olacağının kesinleşmesinin her türlü ihtimalde de haziran ayının ikinci yarısında olacağı belirtiliyor.
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • okn26 Mayıs 2014 00:40

    bence tüm marjinaller, chp,mhp, tkp,mlkp,işçi partisi başbakana oy verecektir, neden mi akp den kurtulmaları için başka bi çözüm yok, erdoğansız bi akp hiçtir, bence cumhurbaşkanlığına geçmemeli başbakan borsamız içinde felaket olur kanısındayım

  • ismail 25 Mayıs 2014 21:27

    bence rakip yokki tek adam

  • mustafa muslu25 Mayıs 2014 17:49

    Sabah kaynaksa 8 puan aşağı indirin

  • k25 Mayıs 2014 15:16

    varsa,yoksa RTE ya bu muhalafetın adayı yokmu geçkalıyorlar sonrada niye bukadar oy alıyor diye hayıflanıyorlar

  • Borsacı25 Mayıs 2014 11:56

    Bu saatten sonra ya RTE gidip cumbaba olur. Ya da emir kulu birini koltuga oturtur sonrada taç alan taç giydiren lider havası yapar.

  • salim25 Mayıs 2014 11:44

    gerek c.başkanlığı gerek m.vekili seçimleri Türkiye için yeni bir başlangıç olacak.

  • 9 köyden kovulan25 Mayıs 2014 11:23

    kaynak çok sağlam sabah gazetesi

  • sami giderli25 Mayıs 2014 11:17

    Cumhurbasbakanim hosgeldiniz diyecegiz

  • devlet25 Mayıs 2014 10:32

    devlet başkanı mı olur başbakan mı olur bilmem,ama bu işin sonrası da var. dokunulmazlık zırhı kalktıktan sonra bunca yapılan şeyin hesabını soracak bi babayiğit çıkarır umarım bu topraklar, yoksa hakkımı helal etmeyeceğim siyasetçilere.

  • mali25 Mayıs 2014 10:06

    Türkiye için hayırlı olsun.