BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan o fotoğrafı görünce yıkıldı!----

Erdoğan o fotoğrafı görünce yıkıldı!

Erdoğan o fotoğrafı görünce yıkıldı!
04 Eylül 2015 - 07:33 www.finansgundem.com

Erdoğan, Bodrum'da kaçakları taşıyan teknenin batması sonucu hayatını kaybeden Suriyeli çocuğun fotoğrafını görünce yıkıldığını söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN International'a konuk olarak, Bodrum'da kaçakları taşıyan teknenin batması sonucu hayatını kaybeden ve fotoğrafları dünyanın gündemine oturan Suriyeli çocukla ilgili soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN muhabirinin, Aylan Kurdi adlı çocuğun cansız bedeninin fotoğrafını gördüğünde nasıl tepki verdiği yönündeki sorusu üzerine, fotoğrafı gördüğünde ailesiyle birlikte olduğunu, çocuklarının ve torunlarının da fotoğrafı gördüğünü ve yıkıldığını söyledi.

Erdoğan, fotoğraf karşısında kendilerine "İnsanlık nerede, insanlığın vicdanı nerede" sorusunu sorduklarını ifade ederek, 3 yaşındaki bir çocuğa ait bu fotoğrafın kendilerini ağlatan bir kare olduğunu ifade etti.

"Daha önce de ne yazık ki Akdeniz'in azgın sularında çok sayıda çocuk, anne ve babanın boğulduğunu" hatırlatan Erdoğan, sadece Türk sahil güvenlik görevlilerinin yıl başından bu yana Akdeniz'de 50 binden fazla kişiyi kurtardığına dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhabirin "Suçlu kim" sorusuna, "Ben doğrusu tüm Batı dünyasını bu konuda suçlu buluyorum" yanıtını verdi. Erdoğan, Batı'yı "Akdeniz'i bir mezarlığa dönüştürmekle mi suçladığı" yönünde soruyu da "gerçeğin bu olduğunu" söyleyerek yanıtladı.

Akdeniz'e sınırı olan ülkelerin bu insanları kabul etmek istemediğini ifade eden Erdoğan, öte yandan Türkiye'nin sınırlarına dayanan insanları misafir olarak kabul ettiğini, onlara ev sahipliği yaptığını, bu nedenle de Suriye ve Irak'tan Türkiye'ye gelenlerin sayısının 2 milyonu aştığını vurguladı.

Yunanistan, İtalya, İspanya, Fransa ve Macaristan gibi ülkelerin de aynı şeyi rahatlıkla yapabileceğini ancak yapmadıklarını ifade eden Erdoğan, aynı şeyin Almanya için de geçerli olduğunu söyledi. Erdoğan, Alman bir bakanın Türk yetkililerin ülkeye kabul ettiği kişilerden bazılarının seçilerek Almanya'ya götürülmesi yönündeki önerisini de eleştirdi ve "Bu nasıl bir yaklaşım, bunu anlamak mümkün değil" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke yönetimlerinin de sorumluluk alması ve bu insanlara ortak bir operasyonla yaşama şansı verilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Az önce gösterdiğiniz şu resmi görmek istemiyoruz" ifadesini kullandı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • La Bebe04 Eylül 2015 09:10

    Bir yanda bu üzüntü ifadesi, diğer yanda silah yüklü tırlar... bu ikisini yanyana koyunca yorum yapamıyorum.