BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan istenmeyen adam ilan edildi----

Erdoğan istenmeyen adam ilan edildi

Erdoğan istenmeyen adam ilan edildi
28 Mart 2015 - 17:09 www.finansgundem.com

İran Dış Siyaset Komisyonu Başkanvekili Hakikatpur, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran gezisini iptal edilmesini istedi

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanvekili Mansur Hakikatpur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelecek günlerde İran’a yapmayı planladığı ziyaretin iptal edilmesini istedi.

İran merkezli Tasnim Haber Ajansı’na konuşan Hakikatpur, "Erdoğan’ın İran karşıtı sözlerinin ardından Tahran’a yapacağı ziyaretin herhangi bir getirisi olmayacak, bu yüzden ertelenmeli" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sözlerini geri almasını ve davranışlarını gözden geçirmesini isteyen İranlı milletvekili, "İran’ın Yemen’in içişlerine müdahale ettiğine dair Erdoğan’ın kullandığı ifadeler boş, çünkü Türkiye DAİŞ gibi terör örgütlerini desteklemekle suçlanıyor" yorumunda bulundu.

TÜRKİYE’YE SERT CEVAP VERİLMELİ

Mansur Hakikatpur, Fars Haber Ajansı’na yaptığı değerlendirmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullandığı ifadelerin İran için "hazmedilebilir" olmadığını söyledi.

Hakikatpur, "Dışişleri Bakanlığı bir an önce Erdoğan’ın bu müdahaleci ifadelerine sert cevap vermeli" diye konuştu.

BURUCERDİ: TÜRKİYE İYİ YOLDA DEĞİL

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İran’ı eleştiren ifadelerini değerlendirerek, Türkiye’nin doğru bir yolda olmadığı ileri sürdü.

İran basınına konuşan Burucerdi, “Türkiye’nin son yıllarda izlediği politikayı bir zincir olarak düşünürsek bu zincirin birçok halkasında Ankara başarısızlığa uğramıştır. Suriye, bunun en açık örneklerinden biridir. Ankara, Suriye yönetiminin değişmesini isterken yenilgiye uğradı. Irak’ta da benzer bir durumla karşılaştı” diye konuştu. 

Burucerdi, “Türkiye Cumhurbaşkanı İran’ın Şia egemenliği peşinde olduğunu söylüyor. Bu kesinlikle yanlış bir ifadedir” değerlendirmesinde  bulundu.

Alaeddin Burucerdi, Türkiye’nin doğru olmayan bir yolda bulunduğunu iddia ederek, “Ankara’dan bunu değiştirmesini umut ediyoruz” dedi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)