BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan çatı adayı için konuştu----

Erdoğan çatı adayı için konuştu

Erdoğan çatı adayı için konuştu
17 Haziran 2014 - 12:20 www.finansgundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan Erdoğan Musul'da yaşananlara ilişkin konuştu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Erdoğan, "CHP’nin genel müdürü Ortadoğu’dan bataklık diye bahsediyor. Bu tarih bilmezliktir, cehalettir, ırkçılıktır, ayrımcılıktır. Zannedersiniz ki CHP’nin genel müdürü Paris’te Londra’da doğdu. Tunceli’de doğacak, büyüyecek, oranın kültüründe yetişecek sonra çıkıp Ortadoğu’ya bataklık diyeceksin. İnsafı ve vicdanı olan kişi çıkıp bir bölgeyi bataklık diye tarif edemez." dedi.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu, yürütülen böcek operasyonu ve cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

(EKMELEDDİN İHSANOĞLU): "Şimdi değerlendirmeyeceğim, en iyi kararı millet verir"

(12 ADRESTE DÜZENLENEN BÖCEK OPERASYONU): "İlgili birimler yargıyla müşterek çalışıyor, bana ulaşan bilgi yok"

(KÖŞK SEÇİMİ): "Önce muhalefetin de adaylarını açıkladığını görelim. Kimmiş adayları görelim. İstişareler devam ediyor"

Başbakan Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Vatandaşlarımızın kurtarılması için her türlü imkan kullanılıyor. Elçilikler tüm personelleri ile birlikte bulundukları ülkelerin teminatındadır. Ülkeler diplomatik personelini namusu, şerefi gibi görür. Irak'ta merkezi hükümet bunu başaramamıştır ve personelimizi koruyamamıştır. Biz canlarımızı sağ sağlim kurtarmaya çalışırken CHP’nin kasap gibi et derdinde olması, bunu siyasi ranta çevirmek gayreti içinde olması fırsatçılıktır.

ZANNEDERSİNİZ KILIÇDAROĞLU LONDRA’DA DOĞDU

CHP’nin genel müdürü Ortadoğu’dan bataklık diye bahsediyor. Bu tarih bilmezliktir, cehalettir, ırkçılıktır, ayrımcılıktır. Zannedersiniz ki CHP’nin genel müdürü Paris’te Londra’da doğdu. Tunceli’de doğacak, büyüyecek, oranın kültüründe yetişecek sonra çıkıp Ortadoğu’ya bataklık diyeceksin. İnsafı ve vicdanı olan kişi çıkıp bir bölgeyi bataklık diye tarif edemez.

Bizim eski dış politikamız Orta Doğru’ya bataklık deyip sırtını döndü. Selçuklular, Osmanlılar ve bugün Türkiye Cumhuriyeti bu coğrafyanın kronik sorunlarına dahil olmamıştır. Ecdat bölgedeki tüm meselelere bakmayı başarmıştır.

ALİ VE AYŞE İSMİNİN AYNI AİLEDE BULUNDUĞUNA TÜRKİYE DIŞINDA BAŞKA ÜLKEDE RASTLAYAMAZSINIZ

Ali ile Ayşe isimlerinin aynı ailede bulunduğuna Türkiye dışında bir ülkede rastlayamazsınız. Bölgede mezhep farklılıkları üzerindeki her çatışmada biz hakkı, sabrı tavsiye ettik. Öyle tutuculuk ki Ömer dediğin zaman çılgına dönüyor ama Ali bizi çılgına döndürmüyor biz kucaklıyoruz. Ali de, Ömer de, Hasan da, Hüseyin de hepsi bizim ailemizin içerisinde ve bizi bütünleştiren isimler. Herkes bu coğrafyada yaşayan herkes baksın canlı bomba olup bir camiye girip o bombayı patlatmak ve namaz kılan insanları öldürmek herhangi mezheple ya da dinle açıklanabilir mi? Bombayı patlatan da şehit olan da şahadet getiriyor.  Aman yarabbi… Bu ne menem iştir? Bundan daha acı bir manzara olabilir mi?

CHP ATEŞE KÖRÜKLE GİDİYOR

 Biz tarafsızlıktan bahsetmiyoruz. Her zaman hakkın tarafında durmaktan bahsediyoruz. Coğrafyamızda oluk oluk kan akarken biz her kesime kardeşliği hatırlatmanın mücadelesini veriyoruz.

Kafasını kuma gömen ülke büyük ülke olamaz. Irak meselesine de, Suriye meselesine de mezhep zaviyesinden değil, hak zaviyesinden baktık. CHP Türkiye içinde ateşle oynadığı gibi Suriye ve Musul meselesinde ateşe körükle gidiyor. Pensilvanya hala bunların eline yalan yanlış bilgi veriyor.

CHP EN SEFİL DÖNEMİ YAŞIYOR

CHP, genel müdür yönetiminde kurulduğu zamandan bugüne en zavallı en sefil dönemini yaşıyor. Biz MHP’ye yavru muhalefet diyorduk artık o sıfatı hak etmiyor. MHP Pensilyanya ve CHP’nin vagonu haline geldi. CHP müdürü, MHP genel başkanı akılla, vicdanla bağdaşmayan iftiralar üretmesini sorumluluk kavramı ile ifade edemez.

Diyarbakır’daki bayrağımıza saldırı sonrasında da MHP ve CHP aynı tavrı takındı. Terör örgütünün vazifesi bayrağa saldırı düzenlemek. CHP ve MHP vatandaşı tahrik etmek.Türkiye’ye yönelik saldırıları milletim görüyor. Her seçimde kaybeden Ak Parti karşısında varlık gösteremeyen partiler gözleri dönmüş biçimde ellerine geçen fırsatı değerlendiriyor. İçerideki hadiseleri de dışarıdaki hadiseleri de kardeşliğimiz aleyhine kullanmaktan çekinmiyorlar. Bu çirkin politika karşısında biz sorumlu davranmaya devam edeceğiz. Mısır’daki ateşi Türkiye’ye sıçratmaya çalıştılar izin vermedik. Irak’taki ateş Türkiye’ye taşımaya çalışıyorlar buna izin vermeyeceğiz.

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayının Haziran ayının sonuna doğru açıklanacağını belirterek, "Önce muhalefetin de adaylarını açıkladığını görelim. Kimmiş adayları görelim. İstişareler devam ediyor" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)