BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan 'tarafsız' olmayacak!----

Erdoğan 'tarafsız' olmayacak!

Erdoğan 'tarafsız' olmayacak!
08 Temmuz 2014 - 12:29 www.finansgundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup toplantısında Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Ak Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan muhalefetin çatı adayını eleştirdi ve cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan, "Eğer bu kardeşiniz seçilirse tarafsız Cumhurbaşkanı olmayacak. İki taraf var, bir millet; iki devlet. Milletin tarafında olan bir Cumhurbaşkanı olacak. Türkiye'nin ihtiyacı olan da budur. Demokrasimizin ihtiyacı olan da budur. CHP şu anda tıpkı tek parti dönemlerde olduğu gibi millete itibar etmiyor. Şimdi de siyaset üstü, siyasetin dışından bir cumhurbaşkanı seçmek için adeta cumhurbaşkanı değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin vitririne bir vazo, bir saksı seçmenin gayreti içindeler." dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

2007'de cumhurbaşkanını seçeceğimiz zaman Özal'a kurulan şer cephesi bir kez daha kuruldu. Özal, Demirel, Sezer seçilirken 367 diye şart yoktu. Biz cumhurbaşkanı seçeceğimiz zaman haksız, hukuksuz şart çıkarttılar. CHP milli irade karşısında yalnız hareket etmemiştir. Ya darbecileri arkasına almış ya da darbecilerin arkasından gitmiştir. 2007 yılında CHP ve CHP zihniyeti tarafından önümüze çıkarılan engellere geçit vermedik. 27 Nisan bildirisine geldiği yere geri gönderdik.

Meclis'in hür iradesi ile cumhurbaşkanı seçmesini engelleyenler karşısında hodri meydan dedik seçimi öne aldık ve millete gittik. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi ve 2 dönem görev yapabilmesi için Anaysa değişikliği yaptık ve bunu TBMM'den geçirdik. Bugünkü takım o zaman karşımızdaydı. Ama halk bizim yanımızdaydı. 22 Temmuz seçiminin ardından Meclis toplandı ve Abdullah Bey'i seçtik. Son 12 yıl içinde hilelere, tuzaklara boyun eğmedik. Tehditlerin hiçbirine eyvallah demedik.

 Biz egemenlik milletindir dedik ve bunun gereğini yapma mücadelesinde olduk.CHP ve CHP zihniyeti halktan kopuktu ve tarihi boyunca böyleydi.

Millet nasıl ki vekilini seçebiliyor hükümetini tayin edebiliyorsa çok rahat şekilde cumhurbaşkanını da seçer.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN VİTRİNİNE SAKSI SEÇMENİN GAYRETİ İÇİNDELER"

CHP şu anda tıpkı tek parti dönemlerde olduğu gibi millete itibar etmiyor. Milletin iyi bir seçim yapabileceğine inanmıyor. 1989'da Özal'ın cumhurbaşkanı olmasına, 2007'de bizim cumhurbaşkanımızı seçmemize karşı çıktılar. Şimdi de siyaset üstü, siyasetin dışından bir cumhurbaşkanı seçmek için adeta cumhurbaşkanı değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin vitririne bir vazo, bir saksı seçmenin gayreti içindeler.

Bir cumhurbaşkanı tarafsız olabilir mi?İsmet İnönü tarafsız mıydı? Adayları tehdit ederek kendisini cumhurbaşkanı seçtiren Cemal Gürsel mi tarafsız mı? Kenan Evren mi tarafsızdır? Demirel, Ahmet Necdet Sezer tarafsız mıydı? Hepsinin siyaseti vardır.

“TARAFSIZ OLMAYACAĞIM”

Eğer bu kardeşiniz seçilirse tarafsız Cumhurbaşkanı olmayacak. İki taraf var, bir millet; iki devlet. Milletin tarafında olan bir Cumhurbaşkanı olacak. Türkiye'nin ihtiyacı olan da budur. Demokrasimizin ihtiyacı olan da budur.

10 Ağustos'ta bir kez daha milletinin devleti olacaktır. Bu millet devletine hakim haline gelecek. CHP ve MHP yapılan her reform sırasında milleti korkutmuşlardır. Şuanda da bir yetki karmaşasının olacağı, devletin işleyişinde aksaklık olacağı propagandası yapıyor.

Bir devletin vitrinine saksı, vazo seçmiyoruz. Biz hayatımızı millete hizmete adadık. Milletin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz. MHP’ye gönül vermiş seçmen kardeşlerime bir husus hatırlatmak istiyorum. MHP bu genel başkan ile tarihinin en kötü dönemlerini yaşadı yaşıyor.

Ülkücü camia içine cumhurbaşkanı adayı olacak kimse yok muydu? Devlet Bahçeli o kadar sıfat saydıktan sonra neden kendisi çıkıp aday olmadı. O saydığı sıfatlara en layık olan kendisiydi. Kaybedersiniz ama izzetinizle kaybedersiniz. MHP, CHP ve Pensilvanya’nın peşine takılarak seçimi kaybetmeyi ve izzetini kaybetmeyi göze aldılar. Belki kazanamayacaklardı ama izzetleri ile kaybetmiş olacaklardı.  Erdoğan’a siz küfür edebilirsiniz ama Erdoğan’ın aldığı terbiye size aynı dille cevap vermez.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)