BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEPİAŞ için son aşamaya gelindi----

EPİAŞ için son aşamaya gelindi

EPİAŞ için son aşamaya gelindi
15 Aralık 2014 - 22:32 www.finansgundem.com

EPDK Başkanı Yılmaz: "2015 Ocak itibarıyla EPİAŞ'ın ticaret siciline kaydı gerçekleştirilecek"

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi'nin (EPİAŞ) kuruluşunda artık son aşamaya gelindiğini belirterek, "Bu hafta itibarıyla C grubu paylara yönelik tutarlar pay almaya hak kazanan şirketlerce yatırılacak ve 2015 Ocak itibarıyla EPİAŞ’ın ticaret siciline kaydı gerçekleştirilecek" dedi.

Yılmaz, Anadolu Ajansı'nın basın sponsoru olduğu Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı (ICCI) 2014 Enerji Oscar Ödülleri için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, enerjiye yapılan yatırımın, ülkenin kalkınmasına, vatandaşın refahına yönelik olduğunu söyledi.

"Yatırım yaparak risk alan yatırımcıların küstürülmemesi gerektiğini" dile getiren Yılmaz, EPDK olarak aldıkları kararlarda sorunların çözümüne katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade etti.

Ülkenin geleceğine yapılan yatırımlara büyük şevkle yaklaştıklarını vurgulayan Yılmaz, ülkenin geleceği yerine sadece kendi menfaatine katkıda bulunmak isteyenlerle de aralarına mesafe koyduklarını belirtti.

Yılmaz, elektrik üretiminde 2023 hedeflerine ulaşarak, ekonomik kalkınmanın ve sosyal gelişmenin ihtiyaç duyduğu enerjiyi sürekli güvenli ve ekonomik olarak temin etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Türkiye’nin enerji piyasasında ulaşılan büyüme ve gerçekleşen gelişme sonucunda piyasanın borsaya ihtiyacı doğduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"EPİAŞ'ın kuruluşunda artık son aşamaya gelindi. Bu hafta itibarıyla C grubu paylara yönelik tutarlar pay almaya hak kazanan şirketlerce yatırılacak ve 2015 Ocak itibarıyla EPİAŞ’ın ticaret siciline kaydı gerçekleştirilecek. Ümit ediyorum ki yönetim kuruluna yönelik atamaların kısa sürede gerçekleşmesiyle EPİAŞ'da faaliyete başlayacak. EPİAŞ elektrik piyasasının gelişimi ve büyümesine ivme kazandırarak, Türkiye’nin yarınları için ihtiyaç duyacağı enerjiyi üretmeye bugünden katkı sağlayacaktır."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)