BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEPDK'dan Başkentgaz'a uyarı----

EPDK'dan Başkentgaz'a uyarı

EPDK'dan Başkentgaz'a uyarı
17 Ocak 2015 - 12:25 www.finansgundem.com

EPDK doğal gaz sayaçlarında meydana gelen arızalar nedeniyle vatandaşların sayaç değişimine zorlanamayacağını bildirildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK), ön ödemeli (kartlı) doğal gaz sayaçlarında meydana gelen arızalar nedeniyle vatandaşların sayaç değişimine zorlanamayacağını bildirildi.

AA muhabirinin EPDK'dan edindiği bilgiye göre, kurum, tüketicilerden gelen şikayetler ve bazı basın yayın organlarında yer alan Başkentgaz'ın sayaçları kasıtlı olarak bozduğu, vatandaşları sayaç değişimine zorladığı iddiaları üzerine harekete geçti.

Başkentgaz ile ilgili iddiaların EPDK tarafından mercek altına alındığını ifade eden yetkililer, Denetim Dairesi Başkanlığı'nın mevzuata aykırı olan işlemleri incelemeye devam ettiğini, ayrıca kurumun dağıtım şirketini de uyardığını belirtti.

Yetkililer, dağıtım şirketinin arıza nedeniyle ön ödemeli sayaçlarda değişim için vatandaşlardan herhangi bir bedel tahsil edemeyeceğini kaydetti. Ayrıca dağıtım şirketinin ön ödemeli sayacını mekanik sayaca (faturalı sayaç) çevirmek isteyen vatandaşlardan değişiklik için onay alması gerektiği ifade eden yetkililer, kendi isteğiyle abonelik sözleşmesini sonlandıran ve ön ödemeli sayaçtan mekanik sayaca geçmek isteyen vatandaşların bağlantı bedeli, sayaç değişim bedeli gibi masrafları ödemeksizin, dağıtım şirketine  sadece abone güvence bedelini yatırarak sayaç tipini değiştirebileceği belirtti.

Bu arada EPDK'dan, ön ödemeli sayaç kullanan bazı abonelerin alım hakkını biriktirmesinin doğal gaz alım satım dengesinde bozucu etki oluşturduğunu ve bu durumun sistemin takibini zorlaştırdığı bildirildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)