BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmniyet'te operasyon gibi düzenleme----

Emniyet'te operasyon gibi düzenleme

Emniyet'te operasyon gibi düzenleme
19 Eylül 2014 - 12:13 www.finansgundem.com

Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki operasyonlar, kurumun yurtdışı teşkilatına mı sıçrıyor?

Bakanlar Kurulu kararıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Yurtdışı teşkilatında görev sürelerini düzenleyen yönetmelikte yapılan değişiklikle, emniyet mensuplarının yurtdışı görev süreleri üç yıldan bir yıla indirildi.

Yönetmeliğe eklenen geçici bir madde ile de yurtdışındaki görev süresi bir yılı aşmış bulunan personelin, hemen Türkiye'ye geri çağrılacakları da hükme bağlandı.

BAKAN İSTEMEZSE SÜRE UZAMAYACAK

Yapılan yönetmelik değişikliği ile yurtdışında görevli emniyet müşaviri, emniyet ataşesi ve ataşe yardımcılarının eskiden blok şekilde üç yıl olan görev süreleri, bir yıla indirildi. Ancak bu bir yılın, İçişleri Bakanı'nın onanıyla iki kez birer yıl daha uzatılabileceği hükme bağlandı.

YERİNDE DEVİR-TESLİM DE KALKTI

Emniyet yurtdışı görevlendirme yönetmeliğindeki değişiklik ile atanan personelin görev yerinde "devir-teslim" uygulaması da ortadan kaldırıldı.

Eski yönetmelikte, yurtdışına yeni atanan emniyet personelinin, görevdeki personelle bir ay birlikte çalışması, devir-teslimin de bu aşamada gerçekleşmesi öngörülüyordu.

Hürriyet'in haberine göre, emniyette yurtdışı görevlendirmelere ilişkin değişiklikler şöyle:

ESKİ YÖNETMELİK MADDESİ:

Yurtdışı Teşkilatında görev süresi

MADDE 12 – (1) Yurtdışı Teşkilatında görevlendirilecek Emniyet Müşaviri, Emniyet Ataşesi ile Emniyet Ateşe Yardımcısının görev süreleri üç yıldır. Bu süreyi tamamlayan personelin hiçbir şekilde görev süresi uzamaz ve uzatılamaz. Görev değişiminin gerçekleşeceği kadrolar için, bulunulan bölgeye uyumun sağlanabilmesi bakımından, görev süresi biten Emniyet Müşaviri ve/veya Ataşesi ile onların yerine atanacak olan personelin bir ay birlikte görev yapması zorunludur. Yeni atanacak personel bu bir aylık dönemde geçici görevli olarak gönderilir. Personel atama işlemleri ile ilgili takvim belirlenirken bu süre dikkate alınır.

YENİ YÖNETMELİK MADDESİ:

MADDE l – 21/6/2008 tarihli ve 26913 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Emniyet Genel Müdürlüğü Yurtdışı Teşkilatına Sürekli Görevle Atanacak Personel Hakkında Yönetmeliğin 12 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 12 – (1) Yurtdışı Teşkilatında görevlendirilecek Emniyet Müşaviri, Emniyet Ataşesi ile Emniyet Ataşe Yardımcılarının görev süreleri bir yıldır. Bu süre İçişleri Bakanının onayı ile iki kez birer yıl uzatılabilir. Ancak, bu personel görevlendirme süresi dolmadan görevlendirme usulü ile geri çekilebilir.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğe geçici 1 inci maddeden sonra gelmek üzere aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“Geçiş hükmü

GEÇİCİ MADDE 2 – (1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içerisinde yurtdışı sürekli görevde bulunanlardan görev süresi bir yılı aşanlar, yurt dışı görev sürelerinin sona ermesi beklenmeksizin yurt içi göreve çekilirler.”

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)