BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmekliye müjde----

Emekliye müjde

Emekliye müjde
15 Ağustos 2013 - 08:22 www.finansgundem.com

2014'te taban aylıklar 175 lira artacak... 1 milyon 900 bin memur emeklisinin maaşına yansıması ise 140 lira olacak

Bayram öncesinde anlaşmayla sonuçlanan toplu sözleşmenin metni, Resmi Gazete'de yayımlandı. 2014 ve 2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşme ile 2.6 milyon memurun maaş zamları belirlenirken; özlük ve sosyal hakları da iyileştirildi.
TAZMİNAT DA YÜKSELİYOR
Buna göre 2014 yılında memurların taban aylıklarında 175 lira artış olacak. Memurların ücretleri net 123 lira artacak. Taban aylıktaki bu artış 1.9 milyon memur emeklisinin maaşlarına da yansıyacak. 2014'te emeklilerin maaşlarında net 140 lira artış gerçekleşecek. Emeklilik kazanımları bununla sınırlı değil. Emeklilere ödenen tazminat gösterge rakamı artırılıyor. Böylece emekli olurken verilen tazminat artacak. Memurluk sırasındaki maaş ile emeklilikteki ücret arasındaki makas kapanacak. Memur emeklileri, 2015 yılında da memurlar kadar zam alacak. 2015'in Ocak ayında maaşlarda yüzde 3'lük artış yapılacak. 2015 yılının Temmuz ayında da maaşları yüzde 3 zamlanacak memur ve memur emeklileri, ayrıca enflasyon farkı oluşursa bu farkı da alacak.
ÜCRETSİZ SEYAHAT HAKKI
* TCDD Genel Müdürlüğü ve bağlı ortaklıklarında görevli kamu görevlileri, eşleri ve 25 yaşından küçük çocukları demiryollarında yılda 2 kez ücretsiz seyahat edebilecek.
* TCDD Genel Müdürlüğü'nde kataner hattının geçtiği işyerlerinde çalışan personele her ay 25 lira ilave ücret ödenecek.
EK DERS ÜCRETİ ARTTI
Eğitim sektöründe çalışanlarla ilgili de iyileştirmeler yapıldı. Buna göre; öğretmenlerin öğretim tazminatları artarken, yüksek lisans sahibi olanlara ek ders ücreti yüzde 15 fazla verilecek. Yine meslek öğretmenlerinin tazminatları da artacak.
KORUYUCU GIDA YARDIMI
* 2013'te 740 lira olarak verilecek olan öğretim yılına hazırlık ödeneği, 2014'te 850 lira, 2015'te ise 950 lira olacak.
* Tarım ve ormancılık alanında zehirli, gazlı ve radyasyonlu ortamlarda ve zirai mücadelede bilfiil çalışan personele, koruyucu gıda yardımı yapılacak.
* Burs alan veya devletçe okutulan çocuklar için aile yardımı ödeneği verilecek.
* Sözleşmeli Kur'an kursu öğreticilerine öğretim yılına hazırlık ödeneği verilecek.
* Yatılı Kur'an kurslarında gece nöbeti görevi verilenlere fiilen yaptıkları her nöbet görevi için 2 saat daha ek ders ücreti ödenecek.
BAYRAM MÜJDESİ GELDİ
* Sağlık ve sosyal hizmet kolunda çalışanların nöbet ücretleri dini bayramlarda yüzde 20 artırımlı ödenecek. Ayrıca yoğun bakım, diyaliz, ameliyathane, acil servislerde çalışanların nöbet ücretleri yüzde 50 artırımlı ödenecek.
* Sağlık Bakanlığı 112 acil sağlık hizmetlerinde görev yapan personelin ek ödeme oranı artırılıyor.
POSTACININ YÜZÜ GÜLDÜ
* PTT'de görev yapan dağıtıcılardan aynı zamanda araç kullanarak dağıtım yapanlara aylık verilen ilave 20 liralık ücret, 50 liraya çıkarıldı. Postacılardan, merkez nüfusu 100 bini aşan yerleşim yerlerinde mobil hizmet verenlere 2155 sayılı Kanun'a göre tayın bedeli de verilecek.
* PTT'deki gişe memurlarına aylık ilave 50 lira ücret ödenecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)