BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmeklilerden o tahvillere yoğun ilgi----

Emeklilerden o tahvillere yoğun ilgi

Emeklilerden o tahvillere yoğun ilgi
19 Ocak 2015 - 06:29 www.finansgundem.com

İngiltere'nin ileri yaştaki yatırımcılar için ihraç ettiği "emekli tahvilleri" büyük başarı elde etti

İngiltere’nin 65 yaş üstü vatandaşlarına piyasa üzerinde faiz oranları ile sunduğu devlet tahvilleri ses getiren bir başarı elde etti.
 
İhraç edilmesinden sonraki 2 gün içinde 110 bin ileri yaştaki yatırımcı tarafından 1 milyar sterlin (1,52 milyar dolar) üzerinde tahviller satın alındı. Talep o kadar yüksek gerçekleşti ki satışın yapıldığı hükümet web sitesi Perşembe sabahı çöktü.
 
Maliye Bakanı George Osborne; “Bu İngiltere'nin modern tarihinde bir finansal ürünün gördüğü en büyük açılış satışı oldu" dedi. Osborne; yatırımcılarını ödüllendiren ekonomik planların nasıl bir iştahla karşılanacağını gösterdiğini belirttiği ihracın son derece başarılı olduğunu söyledi.
 
Moneyfacts.co.uk’den Sylvia Waycot, London Daily Mail Gazetesi’ne söz konusu tahvilllerin birkaç gün içinde tükenmesini beklediklerini söyledi.
 
 “Emekli tahvilleri” yüzde 2,8 oranında vergi öncesi verim getiren bir yıllık ve yüzde 4'lük vergi öncesi verimi olan üç yıllık kağıtlardan oluşuyor. Finansal danışmanlar BBC’ye yaptığı açıklamalarda açık piyasada mevcut en iyi oranların bir yıllık tahviller için yüzde 1,85 ve üç yıllık tahviller için yüzde 2,5 olduğunu söylediler. Ancak herkesin bu yeni tahvillerden memnun olmadığı belirtildi.
 
Vergi Mükellefleri Birliği Yöneticisi Andy Silvester, BBC’ye yaptığı açıklamada; "Garantili olmasının yanında bir de devletin piyasa oranlarının üzerinde borçlanması sağlanıyor. Bu parlamento döneminde kemer sıkmanın 65 yaşında bittiğini düşündüren ilk uygulama da değil” dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)