BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmekli aylığı için boşanmak haram----

Emekli aylığı için boşanmak haram

Emekli aylığı için boşanmak haram
21 Şubat 2015 - 14:54 www.finansgundem.com

Emekli aylığı için boşanana Diyanet ‘haram‘ fetvası verdi

Diyanet İşleri Başkanlığı sahte evlilikle ilgili fetva yayınladı: Yurtdışında oturma izni alabilmek için formalite evlilik yapılması ya da eşin vefat eden babasının emekli maaşını almak için yapılan boşanmalar haramdır...
 
Akşam gazetesinden Betül Oğuz'un haberine göre Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan danışıklı boşanma ve formalite evlilikler için fetva. Dünyevi bazı kazançlar elde etmek için nikahın suiistimal edilmesinin doğru bir davranış olmadığının altını çizen Din İşleri Yüksek Kurulu, yurtdışında oturma izni alabilmek için formalite evlilik yapmanın veya vefat eden babasının emekli maaşını almak için eşinden boşanmanın haram olduğunu belirtti. Diyanet, bu tip boşanmalara ve formalite evliliklere vize vermedi. 
 
NİKAH SUİSTİMAL EDİLEMEZ
 
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dergisinde vatandaşlardan gelen "Maddi çıkarlar elde etmek için boşanmak caiz midir?" sorusuna, Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından "Haksız yollarla elde edilen kazanç haramdır" şeklinde cevap verildi. Aile ve evliliğin ciddi bir müessese olduğunun altını çizen Diyanet, dünyevi bazı kazançlar elde etmek için nikahın suiistimal edilmesinin doğru bir davranış olmadığını bildirerek şu örnekleri verdi: "Mesela bir kişinin, yurtdışında çalışabilmek için oturum izni almak maksadıyla bulunduğu yerin vatandaşlarından birisi ile formalite evliliği yapması veya vefat eden babasının emekli maaşından yararlanmak üzere eşinden mahkeme kararıyla boşanması nikahın suiistimal edilmesinin örneklerindendir."
 
HAKSIZ YOLLARLA KAZANÇ...
 
Yanlış ve yalan beyanla elde edilen kazancın, haksız kazanç olduğunu belirten Diyanet, haksız yollarla elde edilen kazancın 'haram' olduğunu belirtti. Bu gibi durumlarda mahkeme yoluyla boşanan eşlerin, dini hükümlere göre bir bain talakla boşanmış olduklarına dikkat çeken Diyanet, "Boşanan çiftlerin evliliklerini devam ettirmek istemeleri halinde, daha önce başka bir boşama olmamış ise yeni bir nikah kıydırmaları gerekir" değerlendirmesini yaptı.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)