BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEkonomiyi eleştirenler art niyetli!----

Ekonomiyi eleştirenler art niyetli!

Ekonomiyi eleştirenler art niyetli!
24 Ekim 2014 - 07:54 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye ekonomisine karşı asılsız ve mesnetsiz eleştiriler yapıldığına dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ve AB'de kimi uluslararası medya kuruluşlarının tamamen art niyetli şekilde Türkiye ekonomisine karşı asılsız ve mesnetsiz eleştiriler yaptıklarını söyledi. Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins ile birlikte, Letonya Milli Kütüphanesi'nde düzenlenen Türkiye-Letonya İş Forumu'nun açış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ekonomisinin bu kampanyalara rağmen büyümeye ve güçlenmeye devam ettiğini söyledi.

REYTİNGCİLERE DE TEPKİ

Türkiye ve ekonomisi üzerine yapılan yorumların çok dikkatli şekilde izlenip analiz edilmesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, çarpıcı bir tespitte bulunarak, "Şu anda ABD veya Avrupa'da kimi uluslararası medya kuruluşlarının tamamen art niyetli şekilde bir koro halinde Türkiye ekonomisine karşı asılsız ve mesnetsiz eleştiriler yaptıklarını görüyoruz. Aynı tavrın kredi derecelendirme kuruluşlarının bazıları tarafından da yine tamamen art niyetli şekilde pompalandığına zaman zaman şahit oluyoruz. Bu kampanyalara rağmen Türkiye ekonomisi büyümeye ve güçlenmeye devam ediyor" diye konuştu. Türkiye ekonomisi hakkında çıkan yalan ve yanlış haberlere atıfta bulunan Erdoğan, "Bunların asılsız, mesnetsiz olduğunu daha önce de ifade ettim. Türkiye'de gerçek ortada. Yıllık ortalama yüzde 5 büyüyen bir ekonomimiz var. Bankacılık ve mali sistem güçlü, yatırımlar ise her yıl istikrarlı artıyor" değerlendirmesinde bulundu.

1 TRİLYON DOLARLIK TİCARET HAYAL DEĞİL

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2023'te 1 trilyon dolarlık dış ticaret hacminin hedeflendiğini ifade eden Erdoğan, "Türkiye'deki işadamları, özellikle de ihracatçılar büyük hedefe inanıyor ve kilitlendi. Bir trilyon dolar dış ticaret hacmini asla bir hayal olarak görmüyorum. Türkiye'nin toplam dış ticaret hacmi 12 yılda 5 kat artarak 404 milyar dolara ulaştı. Dış ticaretimizi önümüzdeki 9 yıllık süreçte 2.5 kat daha artırarak bir trilyon dolar hedefini yakalamak mümkün olacak" dedi.

LETONYA İLE HEDEF 1 MİLYAR $'LIK HACİM

Letonya'nın ekonomik performansına da değinen Erdoğan, "Letonya 2013'te yüzde 4 büyümeyle Avrupa Birliği'nin en iyi performans gösteren ülkelerinden biri oldu. Gerek büyüme gerek uluslararası yatırımların teşviki konularında Türkiye ve Letonya, Avrupa içinde başarılı bir seyir izliyor. İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da yoğunlaştırılmasına büyük önem veriyoruz. Türkiye ve Letonya arasında 2013'te 323 milyon dolar olan ticaret hacmini bir milyar dolara çıkarmak hedefimiz olmalı" dedi.

EŞSİZ FIRSATLAR SUNUYORUZ

Türkiye'de kamu ve özel sektörün 2023 hedefleri için son derece uyumlu ve heyecanlı bir gayret içinde olduğunu kaydeden Erdoğan, "İstikrar ve güven ortamını kararlı şekilde muhafaza eden Türkiye, her türlü yatırımcı ve girişimci için eşsiz fırsatlar sunuyor" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)