BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEkonominin devleri Ankara'da buluşuyor----

Ekonominin devleri Ankara'da buluşuyor

Ekonominin devleri Ankara'da buluşuyor
02 Eylül 2015 - 06:51 www.finansgundem.com

B20, dünyanın ticaret ve sanayi devlerini Ankara'da buluşturacak

Dünyanın gelişmiş 20 ekonomisini buluşturan G20’nin iş dünyası kolu B20 (Business 20), dünyanın en büyük iş örgütü olan International Chamber of Commerce (Milletlerarası Ticaret Odası) başta olmak üzere ticaret ve sanayi devlerini Ankara’da buluşturacak.

Mithat Yurdakul'un Milliyet'teki haberine göre B20 Türkiye ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Pek çok sıkıntı var. Küresel ticaret pastası eskisi gibi büyümüyor. Dünya liderlerinden taleplerimizin başında ticaretin önünü açmaları, altyapı ve yatırım stratejilerini açıklamaları, kadın ve gençler için beceri gelişimine önem vermeleri, KOBİ’lerin finansmana erişimini desteklemeleri gelecek” dedi.

B20 Türkiye Konferansı 60 ülkeden 1000’in üzerinde işadamı ve finans dünyası temsilcisinin katılımı ile 3 Eylül’de başlıyor.

Açılış oturumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hisarcıklıoğlu konuşacak. İlk gün yapılacak oturumlarda Milletlerarası Ticaret Odası Başkanı Harold McGraw III, EUROCHAMBRES Başkanı Richard Weber, Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Muhtar Kent, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in de aralarında bulunduğu isimler konuşmacı olacak. Dünya KOBİ Forumu’nun tanıtım toplantısında ise ICC Genel Sekreteri John Danilovich, Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Klaus Tilmes, G20 Sherpası Gabriella Ramos yer alacak.

Davutoğlu konuşacak

Konferansın ikinci günü, Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Küresel Görünüm ve Türkiye’nin G20 Dönem Başkanlığı” konulu bir konuşma gerçekleştirecek.
Aynı gün, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın moderasyonunda IMF Direktörü Christine Lagarde, Avustralya Hazine Bakanı Joe Hockey, ile Fransa, Hindistan ve Meksika’nın merkez bankası başkanları küresel ekonominin içinde olduğu yeni düşük büyüme ve çalkantılı seyir ortamını değerlendirecek. B20 Türkiye Görev Gücü Başkanları Güler Sabancı, ALİ KOÇ, Hüsnü Özyeğin başta olmak üzere 100’e yakın konuşmacının yer alacağı paralel oturumlarda ise iş dünyasına yol haritası çizilecek.

Hisarcıklıoğlu: Ticaret eskisi gibi hızlı büyümüyor

Hisarcıklıoğlu, B20 için gazetecilere yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:
“Pek çok sıkıntı var. Küresel ticaret pastası eskisi gibi büyümüyor. Ticarette ve yatırımlarda korumacılık artıyor, altyapı yatırımlarının projelendirme ve finansman süreçlerinde ciddi öngörülebilirlik sorunları var. Tüm bunların yanında finansal regülasyonlarda reform süreci tamamlanmadı, uygulama belirsizlikleri var. KOBİ’lerin küresel ekonomiye entegrasyonunda ciddi sorunlar yaşanıyor ve kadın ile gençler için iş hayatında başarıya götürecek beceri gelişimi sağlanamıyor. Bizler çözüm getirecek öneriler üzerinde çalıştık. Liderlerden taleplerimizin başında ticaretin önünü açmaları, altyapı ve yatırım stratejilerini açıklamaları, kadın ve gençler için beceri gelişimine önem vermeleri, KOBİ’lerin finansmana erişimini desteklemeleri gelecek. B20 Konferansı iş dünyasının bir gövde gösterisi olacak.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)