BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOto GündemDünya lojistik sektöründe dev satın alma----

Dünya lojistik sektöründe dev satın alma

Dünya lojistik sektöründe dev satın alma
13 Ekim 2015 - 12:15 www.finansgundem.com

DSV, UTI WORLDWIDE INC`yi 1,35 milyar dolara satın almayı öngören bir anlaşma imzaladığını açıkladı.

Danimarkalı uluslararası taşımacılık şirketi DSV, ABD merkezli global tedarik zinciri servisi ve lojistik firması UTI WORLDWIDE INC`yi 1,35 milyar dolar işletme değeri üzerinden satın almayı öngören bir anlaşma imzaladığını açıkladı.

Lojistik sektörünün iki dev firması arasındaki birleşmenin, satın alma için gerekli prosedürlerin tamamlanması halinde 2016 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşmesi bekleniyor.
DSV CEO’su Jens Björn Andersen, satın almaya ilişkin yaptığı açıklamada, UTI’yi bir süredir takip ettiklerini, bu satın almanın DSV tarihinde yeni bir kilometre taşı olacağını belirterek, şunları söyledi:

“DSV ve UTI birleşmesi mevcut ciromuzu %50 oranında arttıracak. Bu da DSV’yi, uluslararası lojistik sektöründe dünyanın en güçlü firmaları arasına sokarken,  en güçlü taşımacılık ve lojistik ağlarından birini yaratacak. Ayrıca hava ve deniz global market pozisyonumuz da ciddi biçimde güçlenecek ve Avrupa dışı kara nakliye operasyonları ekleyeceğiz. Şirket alımı ile birlikte UTI’nin 21 bin çalışanı da aramıza katılacak.”
DSV, bu satın alma sonucunda yıllık gelirini 13 milyar dolar seviyesine çıkarırken, 84 ülkede yaklaşık 44 bin kişiye istihdam sağlayacak.

DSV HAKKINDA
Taşıma ve lojistik çözümleri için global bir tedarikçi olan DSV, 70'den fazla ülkede yer alan ofisleri aracılığıyla hizmet veriyor. 23.000 çalışanı bulunan DSV yapılanması 3 kısma ayırılıyor. İstanbul, İzmir, Ankara ve Mersin'in aralarında bulunduğu 9 lokasyonda, yaklaşık 220 çalışanı bulunan DSV Türkiye,  deniz, hava ve kara alanında her türlü taşıma ve lojistik çözümler konusunda hizmet sunuyor. DSV Türkiye, ülkemizde faaliyete başladığı günden bu yana dünyanın en önemli tekstil, enerji ve otomotiv markalarının nakliye ve lojistik hizmetlerini üstlenmiş olup, bu markalar ile uzun süreli çalışmalar yapmaktadır. Dünyanın en önemli enerji santrallerinin taşımacılığını üstlenen DSV Türkiye, aynı zamanda tekstil sektöründe de önemli markaların daimi çözüm ortağı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)