BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDoğalgaz ve elektiriğe zam----

Doğalgaz ve elektiriğe zam

Doğalgaz ve elektiriğe zam
30 Eylül 2014 - 10:33 www.finansgundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız elektrik ve doğalgaza yüzde 9 zam geldiğini açıkladı

Elektrik ve doğalgaza gelecek aydan itibaren yüzde 9 oranında zam yapılacak.

Açıklama Enerji Bakanı Taner Yıldız'dan geldi. Ankara'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldız, "Ekim, Kasım, Aralık aylarını kapsayacak şekilde yüzde 9’luk fiyat artışına gidiyoruz. Elektrik ve doğalgaza yüzde 9 fiyat artışı gelecek. Yağış azlığından ötürü üretmediğimiz elektriğin maliyeti 3 milyar dolar." dedi.

Yıldız, 2,28 dolar paritesinin çok önemli olduğunu belirterek "1,92'ydi, şu anda 2,28'lerde. Bu fark bile fiyat artışının çok üzerinde. Yerli kaynaklarımızla bunu dengelemeye gayret ediyoruz" dedi.

"Yağış azlığından ötürü üretmediğimiz elektriğin maliyeti 3 milyar dolar" diyen Yıldız, yerli kaynaklar sayesinde önümüzdeki yıl 1 milyar dolarlık doğalgaz daha az ithal edileceği bilgisini verdi.

BOTAŞ her ayın son günü izleyen ay doğalgaz fiyatlarının ne olacağına karar verirken, EPDK ise üçer aylık dönemlerde elektrik fiyatlarını belirliyor. Doğalgaz ve elektriğe en son 1 Ekim 2012'de zam yapılmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)