BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDoğalgaz 2017'de hazır----

Doğalgaz 2017'de hazır

Doğalgaz 2017'de hazır
16 Eylül 2014 - 14:53 www.finansgundem.com

Genel Enerji CEO'su Tony Hayward, Kuzey Irak gazının planlandığı gibi 2017'de Türkiye'ye gönderilebileceğini söyledi

İstanbul'da Amerikan Jeologlar Derneği tarafından düzenlenen 'Petrol Zirvesi'nde konuşan Genel Enerji CEO'su Tony Hayward, IŞİD'in şirketin planlarını etkilemeyeceğini söyledi. Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Hayward, Kuzey Irak'taki güvenlik güçlerine güven duyduklarını belirterek, son dönemde üretimde düşüş yerine artış gördüklerini ifade etti.

Genel Enerji'nin şu andaki üretimi günlük 250 bin varil düzeyinde. Şirketin yıl sonu hedefi günlük 400.000 varil.

“Gaz 2017'de hazır”

 Tony Hayward, Kuzey Irak gazına ilişkin takvimde de bir sarkma beklemiyor. Türkiye ile Irak Bölgesel Kürt Yönetimi arasındaki anlasmaya göre ilk gaz 2017'de gelecek ve gazı Genel Enerji getirecek. Hayward, "Biz 2017-18'de doğalgaz ihraç etmek için hazır olacağız. Kürtler ve Türkler arasındaki anlasma da bunu öngörüyor. Doğalgazı istemek Türkiye'nin kararına bağlı" dedi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, geçtiğimiz hafta Gaziantep'te katıldığı bir konferansta IŞİD nedeniyle Kuzey Irak'ın doğalgaz ihracatında gecikme yaşanması riskine dikkat çekmişti. Türkiye, doğalgazın ihracatı için bir boru hattı inşa etmeyi planlıyor.

'ABD tek pazar değil'

Kürt petrolünün ABD'de satışına ilişkin dava sürecine de değinen Hayward, “Erbil ve Bağdat arasındaki sorun, ABD mahkemelerinde sürüyor. ABD sadece bir pazar, başka pazarlar da var. Kürtler, kendi petrollerini dünya pazarlarına ulaştırmada önemli bir başarı sağladı” dedi.

Ceyhan'dan 16.tanker yüklendi ve toplan sevk edilen petrol 11,2 milyon varile ulaştı. Şu anda Türkiye'deki depoda 250-300 bin varil petrol bulunuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)