BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDışişleri Bakanlığı'ndan flaş açıklama----

Dışişleri Bakanlığı'ndan flaş açıklama

Dışişleri Bakanlığı'ndan flaş açıklama
01 Ağustos 2015 - 19:52 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanlığı, PKK'ya yapılan hava saldırılarında sivil kayıplar olduğu iddialarıyla ilgili açıklama yaptı

Dışişleri Bakanlığı, PKK terör örgütünün lojistik ve koordinasyon amaçlarıyla  kullandığı Zergele kampına  yönelik gerçekleştirilen hava harekatı sırasında PKK kayıplarının yanısıra sivil kayıplar da meydana geldiği  yönündeki haberlerin üzüntüyle karşılandığını ve haberlerde ileri sürülen iddialar hakkında inceleme ve araştırma başlatıldığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklama şöyle; 

"PKK terör örgütünün lojistik ve koordinasyon amaçlarıyla  kullandığı Zergele kampına  yönelik gerçekleştirilen hava harekatı sırasında PKK kayıplarının yanısıra sivil kayıplar da meydana geldiği  yönündeki haberler  üzüntüyle karşılanmış  ve haberlerde ileri sürülen iddialar hakkında inceleme ve araştırma başlatılmıştır. En yüksek standartlarda yürütülen hava harekatı kapsamında tüm hedefler anlık istihbarat raporları doğrultusunda sivillerin bulunmadığına tam kanaat getirilen  alanlardan seçilmekte; sivil kayıplarının yaşanmaması için daima azami gayret özenle sarf edilmektedir."

"ZERGELE TERÖRİST KAMPINDA ÜST DÜZEY PKK’LILARIN  MEVCUT OLDUKLARI BİLİNMEKTEDİR"

"Bahsekonu Zergele terörist kampında sivillerin bulunmadığı, ancak üst düzey PKK’lıların harekat sırasında orada mevcut oldukları bilinmektedir. Öte yandan terör örgütünün sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı da maalesef bir vakıadır. Herhalikarda gündeme gelen tüm iddialar en geniş biçimde araştırılacak, bu hususta temas halinde olduğumuz Irak Kürt Bölgesel Yönetimi makamlarıyla da ortak bir çalışma titizlikle yürütülecektir.  Bu çalışmalarımız sonucunda elde edilecek bulgular kamuoyuyla en kısa zamanda paylaşılacaktır."
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)