BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDikkat! İstanbul'da fırtına çıktı----

Dikkat! İstanbul'da fırtına çıktı

Dikkat! İstanbul'da fırtına çıktı
23 Eylül 2014 - 15:46 www.finansgundem.com

Taksim'de aniden çıkan fırtına nedeniye inşaat halindeki bir binada kurulu olan iskele çöktü, yaralılar var

İstanbul'da dün gece saatlerinden itibaren etkili olan soğuk ve yağışlı hava gün boyu etkisini sürdürdü. Öğlen saatlerinde Maslak ve Levent'te saatte 60 km. çıkan şiddetli rüzgar gelen kısa süreli hortum paniğe neden olurken sosyal medyada bazı binaların camlarının patladığı iddia edildi.

İstanbul'da etkili olan fırtına nedeniyle büyük bir faciadan dönüldü. Beyoğlu Cumhuriyet Caddesi üzerinde devam eden bir inşaatın iskeleleri çöktü. Kaza sonucu biri çocuk beş kişi yaralandı.

Aniden başlayan fırtına, Divan Otel'inin ve Gezi Parkı'nın karşısında bulunan Taksim Elmadağ'da yapımı devam eden inşaatın iskelelerini uçurdu. O esnada seyir halindeki dört araç iskelelerin altında kaldı. Şu an itibariyle kaza yerine kimsenin girmesine izin verilmiyor. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Kaza sonucu biri çocuk, beş kişi yaralandı. Taksim'den Şişli yönüne trafik tamamen kapatıldı.

Kazanın ardından Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan ağaçların büyük bir faciayı engellediği görüldü. Caddede bulunan ağaçlar, devrilen iskelelerin Tarlabaşı'ndan gelen tünelin çıkışına düşmesini engelledi. Eğer çöken iskele tünel çıkışına düşseydi onlarca araç enkaz altında kalacaktı.

İtfaiye ekipleri çalışmaları sürdürüyor. Çevik Kuvvet ekipleri de güvenlik kordonu çekti.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATIYOR

Enkazın altında kalan ticari taksinin şoförü:

"Yağmur gibi düşmeye başladı. Hortum olduğunu hissettim. Savrularak gelmeye başladı, Allah'tan dik olarak gelmedi, çapraz düşmeye başladı. Araçta yolcum vardı, ona da bir şey olmadı. Ben o panikte bir şey göremedim. İtfaiye de yetişti. İtfaiyeye yol açmaya çalışıyordum."

"Rüzgar esti bir anda kırılmaya başladı. Önce sağ sonra sol tarafından yıkıldı. Yürüyen bir insan yoktu. İki taksinin üzerine devrildi."

"Kaza yerinde dilenen bir kadın vardı. Bebekle çocuğu kurtardılar. Kadını merak ediyorum. Çıkardılar mı acaba?"

"Ben Gezi Parkı'na inerken, ses ve gürültü geldi. Aniden iskele komple çöktü. Arabalar geliyordu, itfaiye geliyordu. O an kalabalık değildi. Ama beş yaralı olduğunu duydum."


Beşiktaş, Kabataş ve Üsküdar sahilinde küçük çaplı hortumlar yaşandı. Sert esen kuvvetli rüzgar sonrası, boğazda büyük dalgaların oluştuğu görüldü.



Yetkililer, trafiğe çıkacakların veya deniz ulaşımını kullanacakların, şiddetli rüzgara dikkat etmelerini söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)