BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDevlet Bahçeli'den flaş Diyanet açıklaması----

Devlet Bahçeli'den flaş Diyanet açıklaması

Devlet Bahçeli'den flaş Diyanet açıklaması
27 Mayıs 2015 - 17:07 www.finansgundem.com

Devlet Bahçeli, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e, Cumhurbaşkanlığı tarafından tahsis edilen makam aracı hakkında konuştu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam ziyaretinde gazetecilerin, "Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e, Cumhurbaşkanlığı tarafından tahsis edilen makam aracı tartışmaları" ile "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bahçeli'ye yönelik eleştirilerine" ilişkin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle 10 Ağustos sonrasındaki 36'ya yaklaşan yurtiçi gezilerinin, bu geziler içindeki değerlendirmelerinin hiç ciddiye alınacak görülmediğini aktaran Devlet Bahçeli, Erdoğan'ın "Nerede, neyi, nasıl konuşacağını tamamen unutmuş, aklına geldiği gibi herkesi suçlar, herkese iftira eder, herkesi tahrik eder bir üslubu kendisi için bir öncelik haline getirdiğini" iddia etti.

"Diyanet İşleri Başkanlığı konusu ve ona tahsis edilen araba konusunu çok iyi anlamaktadır fakat seçim öncesinde her şeyi istismar ettiği gibi, Diyanet İşleri Başkanlığını da istismar alanına almıştır" ifadelerini kullanan Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Bu oyuna Diyanet İşleri Başkanı nasıl düşmektedir, onu dikkate almamız lazım. Bugüne kadar Diyanet İşleri Başkanlığı yapmış, İslam alimi çok değerli şahsiyetler vardır. Onların uygulamaları vardır ama bugünkü Diyanet İşleri Başkanlığı döneminde Diyanet siyasallaşmıştır ve otomobilleşmiştir. Onun için yapılacak bir tek şey vardır, bu istismardan kendisini ve kurumu kurtarmak istiyorsa, Sayın Cumhurbaşkanı'nın onu frenleyebilecek bir gücü kendisinde görmediğine göre, istifa etmesi lazım. Diyanet İşleri Başkanlığı makamı için en hayırlısı odur. Gelecekte de Sayın Başkan için en hayırlısı olur diye düşünüyorum."
Bir gazetecinin, "Sulh ceza hakimlikleri, partinizin seçim afişlerini toplatma kararı aldı. 81 ilin emniyet ekiplerine bir yazı gönderildi. Seçime iki hafta kala bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki sorusu üzerine Devlet Bahçeli, "MHP'nin söylemleri gönüllere yazılıyor. Ne kadar toplatırlarsa toplatsınlar hiç anlam ifade etmez. Mahkemeler, bizimle bu manada meşgul olurlarsa da memnun oluruz" yanıtını verdi.
Bahçeli, basın mensuplarından başka soru gelmemesi üzerine, "Bu kadar hazırlığı iki soru için mi yaptınız?" dedi.
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan277228 Mayıs 2015 00:25

    Kendi işine baksın önce partisini toparlasın yada istifa etsin

  • Cengiz27 Mayıs 2015 20:47

    Sn.MHP lideri Bahçeli Türk ulusunun sesini ortaya koyuyor.Tüm söylediklerine katılıyoruz.

  • müsrif yandaş27 Mayıs 2015 18:26

    diyanetle uğraşmıyorlar yandaş, diyanetin ve cb lığının bizim vergilerimizden gaspedilip harcanan israf kısmıyla uğraşıyorlar. ah bu akp liler herşeye maydonozlar, herşeye verilecek yanlış, pişkin, arsız, yalan yanlış bir cevapları var.

  • mhp liler27 Mayıs 2015 17:37

    mhp nin rotası bellidir bunu kendileride ifade ederler önce toprak sonra bayrak sonra kitap gelir onlar için...

  • adil27 Mayıs 2015 17:30

    hiç yakıştıramadım bırde bunu milliyetçiyim dıyen biri yapıyorsa şok oldum diyaneti bilinçli olarak yıpratmaya çalışıyorlar ve bunlarda ya bilinçli ya bilnçsiz alet oluyorlar beyler sıze siyaset yacak alan çok diyanetle uğraşmayın size yakışmıyor