BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDenizbank Mastercard’ı sattı----

Denizbank Mastercard’ı sattı

Denizbank Mastercard’ı sattı
19 Ağustos 2015 - 14:41 www.finansgundem.com

Denizbank, elindeki 185 bin 400 adet Mastercard hissesini 18 milyon dolara sattı

Sıkıntılı günler geçiren Rus Sberbank’ın hakim ortak konumunda olduğu Denizbank, Mastercard’daki paylarını satma kararı aldı. Bankadan KAP’a yapılan açıklamada, “Bankamız bilançosunda ‘İştirakler/Diğer Ticari İşletmeler’ hesabında izlenen ‘185.400’ adet Mastercard hisselerimiz satılmış olup, satış işlemi sonucu 18.022.569,22 ABD Doları (51.335.444,60 TL) 18 Ağustos 2015 tarihinde bankamız hesaplarına intikal etmiştir” denildi.

Denizbank’ın satış fiyatına göre Mastercard hisse fiyatı 97.20 dolara denk geliyor. ABD borsasında işlem gören şirketin hisseleri 97.60 dolardan el değiştiriyor.
 
2015 ZOR BİR YIL OLACAK
 
Rusya bankası Sberbank için 2015 yılı zor geçiyor. Yükselen borçlanma maliyetleri ve daralan ekonomi Sberbank’ta karları azalttı. Sberbank, Rus mevduatlarının yaklaşık yüzde 46’sını tutuyor.

Moody’s Investor Services’ın geçtiğimiz dönemde yaptığı değerlendirmeye göre düşen borçlanma maliyetleri ülkenin bankacılık sektöründeki karlılığı artırmada yeterli olmayacak. Bank of America Corp. ise Rus bankalarının karlılığında sert bir düşüş bekliyor.
 
KARI YÜZDE 56 ORANINDA GERİLEDİ
 
Sberbank'ın yılın ilk yarısındaki kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 56 oranında düştü. Sorunlu kredilere ayrılan karşılık ise yüzde 29 oranında arttı. Bloomberg analisti Jonathan Tyce, Sberbank'ın birçok zorlukla karşı karşıya olduğunu düşünüyor: “Ancak yüksek enflasyon göz önüne alındığında artan sorunlu krediler bankanın en büyük sorunu” diyen Tyce, “Mevcut atmosfer bankacılık sistemi ve sistemin en büyük oyuncusu Sberbank'ı test ediyor.” değerlendirmesinde bulundu. Nitekim Sberbank hisseleri son bir haftada düşmeye devam ederken, yılın en yüksek seviyesinden yüzde 24 aşağıda işlem görüyor. Ukrayna savaşı sonrası Rus bankalarına yönelik Batı'nın kısıtlamaları ve petrol fiyatlarındaki sert düşüşün etkisiyle ülkedeki mevduatların neredeyse yarısına sahip olan Sberbank'ın hisseleri 2014'te yüzde 69 değer kaybetmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)