BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDemirtaş'tan bomba 'yüzde 50 oy' çıkışı----

Demirtaş'tan bomba 'yüzde 50 oy' çıkışı

Demirtaş'tan bomba 'yüzde 50 oy' çıkışı
26 Ağustos 2015 - 15:19 www.finansgundem.com

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Seçimde HDP yüzde 50 oy alsa koalisyon yaparız." dedi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, erken seçime ilişkin açıklamasında "Seçimde HDP yüzde 50 oy alsa koalisyon yaparız. Birlikte yönetmek, egemenliği paylaşmak, yönetimi paylaşmak toplumu rahatlatır" diye konuştu.

Demirtaş, HDP'yi yurt dışında tanıtmak ve oradaki seçmenlerle buluşmak üzere Avusturya'nın başkenti Viyana'ya gitti. Demirtaş uçuşu öncesinde, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını cevapladı; "Orta Doğu'ya, Türkiye'ye dair çözüm politikalarını tanıtmak amacıyla bir çalışma planlanmıştı. Geçen hafta İsveç'teydik. Bu hafta Belçika ve Avusturya'da olacağız. Belçika ve Almanya'da bazı temaslarımız olacak. Bu temaslarımızın temel amacı HDP'yi partimizi, uluslararası kamuoyunun birinci elden tanıyabileceği partimizin çizgisini, çözüm önerilerini anlatabileceği bir çizgiyi yaratmak" diye konuştu.

"BİZ YÜZDE 50 OY ALSAK DAHİ KOALİSYON YAPARIZ"

Bir muhabirin "Çözüm süreci bu aşamaya nasıl geldi" şeklindeki sorusuna, "Türkiye geniş bir koalisyonla yoluna devam etseydi her şey daha iyi olabilirdi. Seçimde HDP yüzde 50 oy alsa biz yine koalisyon yaparız. Birlikte yönetmek, egemenliği paylaşmak, yönetimi paylaşmak toplumu rahatlatır." diye cevap veren Demirtaş, "Türk devlet yöneticileri tarihten hiç mi ders çıkarmıyor? Geri dönüp tarihimize baksınlar" ifadelerini kullandı.

"ERKEN SEÇİM ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK"

Demirtaş, erken seçim için çalışmalara başladıklarını belirterek, "Erken seçim için kampanyalar başladı. Yurt dışında halk toplantıları, mitingler gerçekleştiriyoruz. Yarın Viyana'da Avrupa'daki seçim kampanyamızın seçim startını vereceğiz. Türkiye toplumuna halkımıza her alanda hizmet etmek istiyoruz. Seçim hükümetinde görev alacak HDP'li bakan arkadaşlarımız Türkiye halkının çıkarı neyse ona uygun hizmet oluşturacak. Hangi arkadaşımız olursa olsun 78 milletvekilimiz kabinede görev almaya hazırdır. Türkiye toplumu barış istiyor. Türkiye toplumunu aklıselime davet ediyoruz. Biz barış çağrılarımızı sürdüreceğiz. Kandil açıklama yaptı. 'Biz müzakereye dönmeye, karşılıklı ateşkese hazırız. Biz Dolmabahçe Mutabakatı'na hazırız'" dedi.

ANKETLERDEKİ "HDP OYLARI" İÇİN NE DEDİ?

Selahattin Demirtaş, erken seçim anketlerinde HDP'nin oyunun düşmediğine ilişkin veriler için "Türkiye'de çatışma varsa, şiddet varsa, sokaklarda terör uygulanıyorsa bunun kararını alan uygulayan HDP değil. Halk bunu okuyor, görüyor. Yaşanan çatışmalı ortama Türkiye'nin mecbur olmadığını herkes biliyor. Bu bir zorunluluk değil. Biz verilen savaş kararından geri dönülsün diye barış çabaları sürdürüyoruz. Bu oya dönüşüyor mu, dönüşmüyor mu biz bunu hesaplamıyoruz" ifadesini kullandı.

 PKK 1 EYLÜL'DE TEK TARAFLI ATEŞKES Mİ İLAN EDECEK?

1 Eylül Dünya Barış Günü'nde PKK'nın tek taraflı ateşkes ilan edeceği iddiasıyla ilgili bir soruya Selahattin Demirtaş, "Temelimiz bir an önce silahların karşılıklı susması. Tek taraflı da susması kıymetli ama ölümleri durdurmaya yetmez tek taraflı susması. Biz ısrarla 1 Eylül olur, daha önce olur mutlaka silahlar sussun müzakereye dönülsün" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)