BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDemirtaş HDP'nin oy oranını açıkladı!----

Demirtaş HDP'nin oy oranını açıkladı!

Demirtaş HDP'nin oy oranını açıkladı!
02 Eylül 2015 - 16:19 www.finansgundem.com

HDP'li Selahattin Demirtaş, HDP'nin seçimi boykot etmesi ve seçim hükümeti hakkında konuştu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, erken seçim ve seçim hükümeti hakkında son dakika açıklamalarda bulundu.

1 Kasım'da yapılacak seçimde HDP'nin seçimi boykot iddiaları üzerine Demirtaş, "Doğu'da seçim yapılacak bir koşul yok. Bölgeden gelen arkadaşlar iyi şeyler söylemiyor. Bu koşullarda sandık kurulması imkansız. Eğer anketler Ak Parti'yi çok düşük gösterirse seçimi erteleme yoluna da gidebilirler. AK Parti'nin de istediği bu." dedi.

"YÜZDE 20 OY HEDEFLİYORUZ"

Demirtaş açıklamasının devamında "Boykot veya seçime girmeme gibi bir tartışmamız yok. Yüzde 20 oy oranını hedefliyoruz. Seçim güvenliğinin sağlanması için çalışacağız" açıklamasında bulundu.

"BAKANLARIMIZ AZLEDİLİRSE ŞAŞIRMAYIZ"

Geçici seçim hükümetinde yer alan HDP'li Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ve Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca'nın yarınki tezkere oylamasındaki tutumu hakkında Demirtaş, "Yetki onlarda. "Hayır" oyu verecek iki bakanımız azledilirse şaşırmayız" ifadelerini kullandı.

"LEVENT TÜZEL AYKIRI DAVRANDI"

Hükümette bakanlık teklifini kabul etmeyen Levent Tüzel hakkında konuşan Demirtaş, "EMEP kökenli HDP milletvekili Levent Tüzel seçim hükümetinde bakan olmayı reddederek ittifak hukukuna aykırı davrandı" dedi.

"EN AHLAKSIZ SAVAŞTA BİLE KABUL EDİLEMEZ"

Diyarbakır'da PKK'lılar tarafından doktorun öldürülmesine ilişkin Demirtaş, "En ahlaksız savaş koşullarında bile kabul edilemez. Kimse sağlık çalışanlarına ne elini ne de dilini uzatmamalı" açıklamasını yaptı.

"İZİN VERİLSEYDİ ÖCALAN KONGRE ÇAĞRISI YAPACAKTI"

Çözüm süreci hakkında açıklama yapan Demirtaş, konuşmasının devamında şunları dedi:

Marangoz İmralı’ya gitti büyük bir masa yapıldı. Hatta çay kahve makinalarının konulduğu bir oda yapıldı. Ama bu odaya ne biz ne de devlet gidebildi. Eğer izin verilseydi Öcalan silah bırakılmasına yönelik kongre çağrısını yapacaktı. Neden böyle oldu bilemiyoruz.

 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)