BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu’ndan Romanlara vaatler----

Davutoğlu’ndan Romanlara vaatler

Davutoğlu’ndan Romanlara vaatler
19 Nisan 2015 - 14:06 www.finansgundem.com

Başbakan Davutoğlu, Roman STK temsilcileriyle görüşmesinde, "Psikolojik ön yargı kırmak önemliydi, kırdık" dedi.

Davutoğlu, Roman vatandaşlara müjde vererek, "Belediyeler Romanlar’ın mesleki eğitimine öncelik verecek. 120 bin geçici işçiden 5 bini Roman vatandaşlardan alınacak. Bir Roman kardeşimizi danışman olarak atayacağım. Roman vatandaşlarımızın konut ihtiyacının karşılanması için çalışmalar yapılacak. Roman gençlerimize özellikle kızlarımıza pozitif ayrımcılık yapılarak en üst düzeye gelmeleri sağlanacak" dedi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Roman sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, "Psikolojik ön yargı kırmak önemliydi, kırdık. Varsa hala psikolojik ön yargı size söz veriyorum hepsini çatır çatır kıracağız. Kimse bu ülkede herhangi bir vatandaşa tepeden, dışarıdan bakamayacak. Kimse sahip olduğu kültür veya sosyal kesim itibarıyla tahkir edilemeyecek" şeklinde konuştu.
 
Davutoğlu, "Acılar yaşadığınızı, bu topraklarda ve bizim de terk etmek zorunda kaldığımız Balkanlar'da, Avrupa'da, bir çok yerde Roman kardeşlerimizin büyük acılar yaşadığını biliyoruz ve bu acılar unutulmuştu, bu acılar yok sayılmıştı. Bu acıları konuşmak bile neredeyse ayıp sayılmıştı. Biraz önce dile getirilen hususlar 12 sene, 13 sene, 15 sene önce konuşulamazdı. Türkiye'de zannedilir ki sadece şu veya bu kesime ayrımcılık yapılmıştır. Hayır maalesef tek parti zihniyetinden bu yana bu ülkede hepimiz değişik gerekçelerle ayrımcılığa muhatap olduk" ifadelerini kullandı.
 
Başbakan Davutoğlu, "Önce psikolojik ön yargıları yıktık sonra da bu ilkeler ışığında bütün yasalardaki ayrımcılıklara bir son verdik ve bu yüz kızartıcı 1934 tarihli tek parti yönetimine dayanan İskan Kanunu'nu değiştirdik. Biz Roman kardeşlerimize sahip çıktıktan sonra birçok parti sahip çıkmaya başladı. Romankardeşlerimizden bahsetmeye, toplantılar yapmaya veya aday göstermeye başladı. Sayın Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum sizin huzurunuzda. Önce CHP'nin tek parti döneminde çıkan 14 Haziran 1934 tarihli İskan Kanunu dolayısıyla Romanlardan CHP adına özür dilesin" dedi.
 
"Bir Roman kardeşimizi danışman olarak alacağım"
"Başı açık, başı örtülü, Roman ve diğer bütün kesimler, Türk, Kürt, Sünni, Alevi hepimiz kardeşiz. Hepimiz asli unsuruz" ifadelerini kullanan Başbakan Davutoğlu, "Eğer böyle bir ayrımcılık olursa, size söz veriyorum, ayrımcılığa veya herhangi bir yanlış muameleye muhatap olursanız takip etmek üzere Başbakanlıkta bir mekanizma kuracağım ve sizinle istişare ederek bir Roman kardeşimizi kendime danışman olarak alacağım" dedi.
 
"Türkiye sınır dışı edilenlere sahip çıkacak"
Romanların, Avrupa'da en önemli konular arasında bulunduğuna dikkati çeken Davutoğlu, "Fransa'da nasıl muamele gördüklerini, Sarkozy döneminde sınır dışı edildiklerini biliyorsunuz. Şunu söyleyeyim, Avrupa'da sınır dışı edilen her Roman'a Türkiye Cumhuriyeti Devleti sahip çıkacak" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)