BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan kritik Rusya açıklaması----

Davutoğlu'ndan kritik Rusya açıklaması

Davutoğlu'ndan kritik Rusya açıklaması
07 Ekim 2015 - 21:31 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya'nın Suriye'ye yönelik operasyonlarda gerçekleştirdi hukuk ihlalleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Star TV'de Nazlı Çelik'in sorularını yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, "Rusya, son müdahalesiyle özellikle sınırlarımız da ihlal ederek böyle bir Suriye içinde olan bir krizi Türkiye'yi de içine alacak şekilde tırmandırarak büyük bir yanlış içindedir. Hukuk ihlalleri devam ederse ne olacağını kestirmek çok güç. Diplomatik temaslarımız sürüyor, bir savaşın parçası olmak istemeyiz." dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

Suriye krizi maalesef uluslarası toplumun duyarsızlığıyla derinleşen ve artık bir ülkenin iç meselesi olmaktan çıkan bir soruna dönüştü. Esad rejimi kendi halkına yüzyılın en büyük kıyımını uyguladı.

Rusya'nın aldığı karar bir başka aşamaya geçirdi. Koalisyon güçlerinin bütün operasyonları terör örgütüne karşıydı. Rusya, son müdahalesiyle özellikle sınırlarımız da ihlal ederek böyle bir Suriye içinde olan bir krizi Türkiye'yi de içine alacak şekilde tırmandırarak büyük bir yanlış içindedir.

Bunu kabul etmemiz, müsamaha göstermemiz mümkün değil. Ulusal güvenliğimize saygı gösterilmesini bekleriz. Bizim uluslararası hava sahamızı kimse ihlal edemez. Türkiye'nin angajman kuralları bellidir. İzah etmek durumunda olan hava sahasını ihlal eden taraftır.

Suriye sorunu değil, bölgesel ve küresel bir sorun haline geliyor. Hukuk ihlalleri devam ederse ne olacağını kestirmek çok güç. Diplomatik temaslarımız sürüyor, bir savaşın parçası olmak istemeyiz Suriye'de bir üssü Ruslar almış, bir üssü İranlılar almış. Suriyeli subaylarda bu durumdan rahatsız.

"SURİYE'DEN KAÇANLAR ESED'Lİ GEÇİŞE DÖNER Mİ?"
Esad'lı bir geçişi biz kabul etsek Suriyeli vatandaşlar kabul eder mi? Suriyeliler buna inanır mı? Esed orada otururken Türkiye'ye gelen 2 milyon Suriyeli ülkesine döner mi? Evini yıkan kişi hala orada oturuyor, döner mi?

TÜRKİYE'DEKİ TERÖR OLAYLARI
Bu örgüt demokratik hayata alışkın bir örgüt değil. Demokratik bir ortamda mücadeleye etmeye hazır değil. Ben varsam orada başka kimse olmayacak diyor. Biz çözüm süreciyle halkımızı istismar etmesine engel olmaya çalıştık ve ciddi mesafelerde aldık. Halkımız artık bunların çağrılarına kulak asıpta 6-7 Ekim olaylarında olduğu gibi sokağa çıkma olayları başarısız oluyor.

SEÇİM GÜVENLİĞİ
Belli bir mesafeden fazla güvenlik güçlerimiz sandıklara yaklaşamıyor ancak baskılara karşı gerekli tedbirleri alacağız.

SEÇİM VAATLERİ
Bazı Avrupa ülkelerinde asgari ücret bizimkinden az. Asgari ücreti çok fazla yükselttiğin zaman bazı yatırımlar daha düşük ücretli ülkelere kayar. İşsizlik sorunu ortaya çıkabilir. Biz 1300 TL'ye tarafları ikna etmeye çalışacağız. Bu fermanla olan bir şey değil.  Bu kendi başına alınmaz, piyasa ekonomisinde kendi kuralları içinde karar alınır.

"YARGI KİMSENİN OLAMAZ"
Türkiye'de ya darbe yargıları oldu ya da bazı kesimler yargı sistemini kendi içinde bir kapalı sistem olarak görüp ele geçirmeye çalıştılar 28 Şubat yargısında olduğu gibi.
Biz bunlar olmasın diye 2010 referandumunda yargıya yaydık işleyişi. Yargı içine kapanınca otoriteye tabi oluyor. Bu kez de liste rekabetlerine dönüşünce paralel yapı, yargıya egemen olmaya çalıştı. Yargı, kimsenin olamaz."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)