BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan Gazze hassasiyeti----

Davutoğlu'ndan Gazze hassasiyeti

Davutoğlu'ndan Gazze hassasiyeti
22 Aralık 2015 - 13:08 www.finansgundem.com

Başbakan Davutoğlu AK Parti Grubunda, "İsrail özür dileyecek ve tazminat ödeyecek, Filistin üzerindeki ablukasını kaldıracaktır" dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Davutoğlu  konuşmasında, Rusya'nın tavrı, Türkiye - İsrail ilişkileri ve sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçelerdeki mağdurların durumu üzerine detaylı değerlendirmelerde bulundu.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

- AK Parti tutamayacağı sözü vermez. Eğer söz verdiyse de onu mutlaka yerine getirir. Biz söylediğimizi eksiksiz olarak yerine getiririz. Bizim partimizin başından beri böyle bir kararı vardır.

TÜRKİYE OLMADAN, AVRUPA TARİHİ YAZILAMAZ

- Her Avrupa Birliği toplantısında söylüyoruz. Türkiye, Avrupalı, Asyalı, Ortadoğulu, Kafkaslı bir ülkedir. Avrupa'nın tarihi Türkiye olmadan yazılamaz. Türkiye Avrupa kıtasının bir parçasıdır. AB ile önümüzdeki dönemde 5 kritik fazlın daha açılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

"ÜLKENİN DEĞERLERİNE SADIK KALANLAR LİNÇ EDİLİYOR"

- Aziz Sancar hocamızla gurur duyuyoruz. Bilim adamı olmak laboratuvarda ya da kütüphanede çalışma yapmak demek değildir. Nobel ödülü Aziz Sancar'ın örnek duruşuyla gurur duyuyoruz. Dünya çapında yetiştirdiğimiz değerlere bu ülkenin değerlerine sadık kaldıkları için linç ediliyor. Ara Güler, Cumhurbaşkanımızın fotoğrafını çekti diye linç edildi.

"7 HAZİRAN'DA PANİĞE KAPILSAYDIK..."

- Bundan sonra AK Parti siyasetin içindeyken kimse kaos, kriz beklentisi içinde olmasın, buna izin vermedik, vermeyiz. Her türlü kaos planına karşı dik duran bir AK Parti var. 7 Haziran'da paniğe kapılsaydık ekonomimiz bugünkü gibi sağlam olmazdı. Bütçe açıkları dönemi geride kaldı. 2016 çok daha iyi bir yıl olacak.

"ORDUMUZUN NEFERLERİ CAMİ BOMBALAR MI?"

- Teröre destek verenlerin yalanları hiç bitmiyor. Halkın zihnini bulandırmaya çalışıyorlar. Adını Hz. Peygamber'den alan bir ordunun neferleri cami bombalar mı? Mehmetçiğin birinci ve öncelikli vazifesi kutsal mekanlarımızı korumaktır.

"TÜRKİYE İLE KİMİN DERDİ VARSA..."

- Bunlar, milletle beraber hareket etmektense, Türkiye ile kimin derdi varsa onlarla birlikte işbirliği yapmayı kendilerine ahlak edinmişler. HDP'liler neden 1 sene, 2 sene önce gitmediler. Neden hava sahamızı işgal ettikleri gerekçesiyle düşürülen ülkeyle, kriz yaşadığımız ülkeyle şimdi görüşmeye gidiyorlar. Seçmenden aldığı oya ihanet eden bir yapı var karşımızda. Bunlar Türkiye ile kimin derdi varsa onlarla işbirliği yapmayı kendilerine ahlak edinmişler. Bunların derdi Türkiye'nin birliğiyle bütünlüğüyle... Türkiye için rezil bir yalanı atan CHP'li vekil için partisinden hiçbir adım yok. Türkiye ile kimin derdi varsa bunlar onlarla birlikte. Kimin Türkiye ile problemi varsa onunla dostlar. Biz ise sadece milletle beraber yürüdük, yürüyoruz.

"TERÖRİST İLE VATANDAŞIMIZI AYIRIYORUZ"

- Halkımız terörün baskısına boyun eğmiyor, dirayetli duruşundan taviz vermiyor. Ben buradan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hiçbir vatandaşımız PKK'nın tuzağına düşmedi. Terör örgütü ve destekçileri çaresizliklerini yalanlarla kapatmaya çalışıyor. Herkesin hayat hakkını korumak devletin ve hükümetimizin asli vazifesidir. Vatandaş ile teröristi birbirinden net olarak ayıran bir dikkat ile hareket ediyoruz.

"TERÖR MAĞDURLARINA DESTEK PAKETİ"

- Bölgedeki Güneydoğu için hazırladığımız destek paketini devreye sokuyoruz. Esnaf kardeşlerimizin kayıpları ve mağduriyetleri giderilecek. Terör Mağdurlarına Destek Paketi'yle esnafın vergi ve prim borçlarının ödeme gününü Mayıs ayına kadar uzattık. Esnafımız 3 aylık beyannamelerini Ağustos'a kadar ödeyebilecek.

"SURİYE HALKINI BOMBALAYANLARIN KARŞISINDA YER ALACAĞIZ..."

- Rusya'nın son zamanlarda yaptığı 7198 sortinin birçoğu ılımlı muhalifleri hedef almıştır. DAEŞ'e karşı uluslararası komisyonların içinde yer aldığımız gibi Suriye halkını bombalayanların da karşısında yer alacağız. Suiye toprakları Rusya'nın emperyal planının parçası değildir, olmayacak. DAEŞ ile mücadele eden muhalifler hedef alınıyor. Rusya'nın alana girmesiyle sivil ölümleri arttı ve mülteci akınlarında ciddi artışlar yaşandı. Rusya sivilleri hedef almaktan bir an önce vazgeçmelidir. Biz de bu haklı mücadelelerinde Suriye halkının yanında yer almaya devam edeceğiz.

"İSRAİL KONUSUNDA ŞARTLARIMIZ VAR"

- İsrail ile ilişkilerimizin kesilmesi Mavi Marmara olayından sonra başlamıştır. İsrail Gazze'ye yardım götüren gemilerimizi hedef alarak insanlarımızı şehit etmiştir. Biz İsrail ile ilişkilerimizi düzeltmek için şartlar ortaya koyduk; Gazze şehitlerinin ailelerinden özür dileyecek ve tazminat ödeyecek, Filistin üzerindeki ablukasını kaldıracaktır.

"O GÖZYAŞLARI DİNENE KADAR GAZZE'NİN YANINDA OLACAĞIZ"

İsrail özür diledi fakat daha yerine getirilmemiş şartlar var. Bunlar için de görüşmeler sürüyor. Görüşmelerde olumlu bir gelişme yaşanırsa hiç kuşkusuz bunu halkımızla paylaşırız. Filistin davasına olan hassasiyetimizi kimse sorgulayamaz. Hiçbir mazlumu kaderine terk etmedik, etmeyeceğiz. Gazze'nin gözyaşları durana kadar, o çocuklar özgürlüğe kavuşana kadar biz Gazze'nin yanında olacağız. Kimse bizim Filistin hassasiyetimizi test etmesin, Filistin halkının yararına olacak tüm görüşmeleri yaparız.

"ANKARA YANGININDA MAĞDURLARIN YANINDA OLACAĞIZ"

Ankara Keçiören'de çıkan yangında işyerleri yanan vatandaşlarımız hiç tasa etmesinler onların yanında olacağız, vergi ve sigorta ödemelerinde gerekli yardımları aksatmadan yerine getireceğiz.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)