BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan flaş açıklamalar----

Davutoğlu'ndan flaş açıklamalar

Davutoğlu'ndan flaş açıklamalar
27 Temmuz 2015 - 19:49 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu canlı yayında açıklamalarda bulundu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı televizyon programında soruları yanıtladı.

Davutoğlu, terör örgütlerine yönelik operasyonlara ilişkin, "Biz Türkiye'yi hedef alanları hedef alıyoruz. Birisi Türkiye'yi hedef almamışsa biz onu hedef almayız" dedi.

Yapılan operasyonların "demokrasinin ve meşruiyetin sesi" olduğunu vurgulayan Davutoğlu, Şimdi sesimiz çıktı, Kandil'i bombalarken de çıktı, DAEŞ pozisyonlarını bombalarken de, İstanbul'da, Türkiye'nin her yerinde her üç örgüte dönük olarak da DHKP-C de dahil yaptığımız operasyonlarda da çıktı. Artık Türkiye bir hafta önceki Türkiye değildir. Herkes ayağını denk almalı" diye konuştu. 

Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, terörle arasına mesafe koymadığı için HDP hakkında devreye girmesi gerektiği" yönündeki açıklaması sorulması üzerine "Partilerin kapatılmasına ilkesel olarak karşıyım. Hiçbir partinin kapatılmasını siyasi doğru olarak görmem. Hukuki olarak yürüyecek süreç bizden bağımsız bir süreçtir. Bağımsız yargı kendi görevini yapar. Prensip olarak parti kapatılmasının bir çözüm olduğu kanatinde değilim" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, "İlkesel olarak, biz partilerin, kurumların değil, kim teröre bulaşmışsa, kim terörü savunmuşsa o kişilerin cezalandırılması gerektiğini düşünüyoruz" ifadesini kullandı. 

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:
Bakanlar Kurulu'nda geçtiğimiz hafta teröre karşı başlattığımız operasyonları kapsamlı bir şekilde ele aldık. 
Bu çerçevede bakanlarımız, bu brifingleri aldıktan sonra hep beraber bundan sonra atılacak adımlar konusunda geniş bir değerlendirme yaptık. Dolayısıyla yoğun özellikle teröre karşı alacağımız önlemler bağlamında somut konuların görüşüldüğü bir Bakanlar Kurulunu gerçekleştirdik.

Bugünlere nasıl geldiğimizin doğru tahlilini yapmak lazım. Hedefleri doğru ortaya koymak lazım. Bu hedefleri ortaya koyup yöntem belirledikten sonra onda kararlı olmak lazım. Şu ana kadar sürdürdüğümüz yaklaşımı bundan sonra kararlı şekilde devam ettireceğiz ve Türkiye'nin kimden gelirse gelsin, hangi nitelikte olursa olsun hangi niyetlerle yapılmış olursa olsun bütün terör faaliyetleri karşısında Türkiye'nin güvenliğini, istikrarını, huzurunu sağlayacak her türlü tedbiri almaya kararlıyız.

İNCİRLİK ÜSSÜ KULLANIMI
ABD ile görüş ayrılığı giderildi. 

Bu mutabakat, geçen hafta gerçekleşti. Tabi bu mutabakatla, yaşanan terör olayı karşısında bizim aldığımız operasyon kararı ve uygulamaları arasında irtibat yok. Aylardır süren bir müzakere vardı. Türkiye'nin bu konudaki hassasiyetleri belli. DAEŞ'e karşı yürütülecek mücadelenin bir entegre stratejinin içinde doğru yere oturması, Suriye'nin geleceği konusunda da ortak bir perspektifi barındırmamız, yani eğer Suriye'de bu şartlar devam ederse, bugün DAEŞ örgütünü yok etsek dahi yarın başka örgütün çıkabileceği şartlar, varlığını sürdürmesi halinde kesin çözüme ulaşılmış olmaz. Yine Türkiye'nin en önemli meselesi, gelen mülteci akınlarını durması ve mümkünse gelen mültecilerin geri dönmesini sağlayacak güven ortamının oluşması. Yani DAEŞ yok edilse dahi Suriye rejimi, bu zulmü devam ettirdikçe dolayısıyla bunu da sağlamak mümkün değil.

Dolayısıyla ABD ile yaptığımız müzakerelerde hep bu konularda ortak zemin oluşturmaya çalıştık. Geldiğimiz noktada, böyle zeminin oluştuğu kanaati hasıl oldu. Ki eğit donat faaliyetine başladık, Mayıs ayından itibaren. Orada bir çalışma yürüyor. Aynı şekilde bir hava koruma, güvenli alan konusunda belli ortak yöne doğru bir mutabakat sağlandı. Bunlarla bir araya getirildiğinde aradaki görüş ayrılıklarının giderildiği, işbirliği imkanının daha kolay olduğu, Türkiye'nin terör karşı mücadele iradesini açık bir şekilde gösterebildiği şartların oluştuğuna kanaat getirdik ve İncirlik Üssü'nün, gerekli olan o işbirliği imkanlarının şartlarının oluştuğuna kanaat getirdik. Önümüzdeki günlerde de yapılan askeri planlamalarda, siyasi irade tutumunu ortaya koymuştur, askerlerimiz arasında yapılacak görüşmelerde neye ihtiyaç hissediliyor, bu mücadele nasıl yürütülecek, hangi imkanlar sunulacak, bunlar kararlaştırılıp çalışmalara hemen başlanacak.

UÇUŞA YASAK BÖLGE
Uçuşa yasak bölge ta bizim eskiden beri savunduğumuz argümandı. Şimdi burada şu anda söz konusu olan, eğitim donat faaliyetiyle ılımlı unsurların, muhalefet unsurlarının, Özgür Suriye Ordusu'nun takviye edilmesi ve ISIS'den kurtarılan bölgelerde, onların kontrolü ele alacağı şekilde bir düzenlemeye geçilmesi ve o yapıya da 'air cover' diyebileceğimiz hava güvenliğinin sağlanması ki bu hava güvenliği olmaksızın ılımlı muhalif unsurlarını her hangi bir yerde kontrolü ele alması mümkün değil, bunun sağlanması durumunda birçok hedef aynı gerçekleşmiş olur.

NATO'NUN TOPLANTIYA ÇAĞRILMASI
Tehditler konusunda bilgi vereceğiz. 

"BU MÜCADELEYİ KESİN NETİCELER ALININCAYA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ"
Böyle bir teröre karşı mücadele yürütürken iki şey önemli birincisi kendi halkınızın desteği, yoğun bir halk desteğiyle muhatabız bundan çok büyük mutluluk duyuyorum. İkincisi uluslararası destek bu anlamda meşruiyetin kuvvetli olması. Bugün DAEŞ'e karşı da PKK'ya DHKP-C'ye karşı da yürüttüğümüz mücadelede hem halk hem de uluslararası bir destek var. Bu mücadeleyi kesin neticeler alınıncaya kadar sürdüreceğiz. 

"2013 MAYIS'INDA VERİLEN SÖZ TUTULACAK"
2013 Mayıs'ında verilen söz tutulacak. Bütün silahlı unsurlar Türkiye'yi terk edecek. Çatışmasızlık dediğiniz şey ancak bu yolla sağlanabilir. 2013 Mayıs'ında Türkiye sınırlarına çıkması gereken bütün silahlı unsurlar Türkiye'yi terk edecek. 

"SINIRDA BİZ DAEŞ'İ GÖRMEK İSTEMİYORUZ"
Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında artık biz DAEŞ'i görmek istemiyoruz.
121 ülkeden destek geldi.

PKK ABD'ye göre terörist örgüt. 

SURİYE'DEKİ GELİŞMELER
Halkıyla savaş ordu ayakta kalamaz.  (Esad'ın açıklaması) Açıklama rejimin bittiği anlamına gelir.
(PYD'nin Esad'a katılırız açıklaması) Yanlış bir yol, sonu yok. 

Başarımız DAEŞ ideolojisinin anti tezi. 

TERÖRLE MÜCADELE
Türkiye istikrar adası olarak kaldı. Halkımızı kaygılandıracak bir durum yok. Şu ana kadar 1050 gözaltı var.

Türkiye çok ciddi bir şekilde yabancı savaşçılara karşı mücadele yürüttü, yürütmeye de devam ediyor. 

Biz Türkiye'yi hedef alanları hedef alıyoruz. Birisi Türkiye'yi hedef almamışsa biz onu hedef almayız.

Terör olayları tırmandırıldı. Siyasi tablo üzerinden kaos istediler. 

"OYNADIKLARI YERLERİ BAŞLARINA YIKARIZ"
3 örgüte eş zamanlı operasyon başlattık. Türkiye'nin etnik ve mezhebi dokusuna dokunmaya kalkarsa oynadıkları yerleri başlarına yıkarız. 

"3 ÖRGÜT EŞ ZAMANLI OLARAK DURDURULMAZSA, İSTİSMARA YOL AÇAR"
PKK, DAEŞ ve DHKP-C'nin anlaştığı tek bir şey var. O da Türkiye'yi kaosa sürüklemek. 3 örgüt eş zamanlı olarak durdurulmazsa, istismara yol açar. Birini vurup diğerini vurmazsanız bunlara prim verirsiniz.
DAEŞ'e dönük caydırıcı gücümüzü göstermemiz bir vecibedir. DAEŞ'i cezalandırmak görevimizin bir gereğidir.

"HERKES AYAĞINI DENK ALMALI"
Bizim yaptığımız operasyonlar demokrasinin, meşruiyetin sesidir. Şimdi sesimiz çıktı, Kandil'i bombalarken de çıktı, DAEŞ pozisyonlarını bombalarken de, İstanbul'da, Türkiye'nin her yerinde her üç örgüte dönük olarak da DHKP-C de dahil yaptığımız operasyonlarda da çıktı. Artık Türkiye bir hafta önceki Türkiye değildir. Herkes ayağını denk almalı.

"HDP NEDEN DEKLARASYONA EVET DEMEDİ"
4'lü deklarasyon için çağrıda bulundum. HDP neden deklarasyona evet demedi. Terörü kınamadı. PKK'ya karşı hiçbir şey söylemezler. 

"ÇATIŞMASIZLIK NEDEN BİTİ DİYE SORANLAR VARSA..."
Çatışmasızlık neden bitti diye soranlar varsa 281 eylemi 7 Haziran'dan bu yana yapan PKK'lılara, TIR yakıp, hamileye yardım için giden ebeyi, sağlık personelini kaçıranlara sorsunlar. Her türlü tedbiri alırız.

Kimse artık Türkiye'de silahlı ve yüzünü kapatarak gösteri yapma hakkını bulamayacaktır.

"ANKARA'DAKİ HÜKÜMET 45 GÜN SONRA BAKAYIM MI DİYECEKTİ?"
(Demirtaş'ın açıklamaları) Seçim sonrası oyunu gördük. 

Onlar yakıp yıkacaktı da, Ankara'daki hükümet 45 gün sonra bakayım mı diyecekti? 

"TÜRKİYE'Yİ BELİRSİZLİĞE YÖNELTMEK İSTEDİLER"
Sakallı diye insan öldürdüler. Hedef o kişi öldürmek onun üzerinden koas çıkarmak. Türkiye'yi belirsizliğe yöneltmek istediler ama şu an belirsizlik yok. Ya silah ya demokrasi.  Terör örgütü nerede olursa olsun cezalandırılır.

"HDP'NİN ŞU DERSİ ÇIKARMASI LAZIM"
(Parti kapatma) Partilerin kapatılmasına ilkesel olarak karşıyım. Hiçbir partinin kapatılmasını siyasi doğru olarak görmem. Hukuki olarak yürüyecek süreç bizden bağımsız bir süreçtir. Terörle irtibatını tespit edecek olan, siyaseten tespit eden benim, hukuki olarak bu bizim yetkimizde olan bir husus değil Bağımsız yargı kendi görevini yapar Nasıl yapacağını da onlar takdir eder. Prensip olarak parti kapatılmasının bir çözüm olduğu kanatinde değilim.

HDP'nin şu dersi çıkarması lazım. 80 milletvekili gibi önemli bir milletvekili sayısına sahip olan bir parti artık kitleselleşmeyi öne çıkarmalı. Türkiyelileşmek dediler, biz bundan hep memnun olduğumuzu ifade ettik. Ama bunu dedikten sonra Türkiye'yi hedef alan bir terör örgütünün sözcüsü gibi davranmamak durumundalar. Türkiye'nin doğusu ile batısı arasında ayrım yapmamamak durumundalar.

Partilerin siyaseti savunması lazım, silahı değil. Hala diyor ki Demirtaş "benim söylememle bırakacaklar mı?" sen söyle, sen mesafe koy. Eğer bu sözün geçmiyorsa niye İmralı'ya gitmek istiyorsun? Silahsızlanma olmazsa olmaz unsurdur.  

İlkesel olarak, biz partilerin, kurumların değil, kim teröre bulaşmışsa, kim terörü savunmuşsa o kişilerin cezalandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Herkesin ders alması gereken bir dönemden geçiyoruz.

ÇÖZÜM SÜRECİ
2013 Mayıs'ında verdikleri sözü tutsunlar, silahlı gruplar Türkiye'den çıksın bütün sürecin önü açılır. O vakte kadar herhangi bir şey talep etme hakları da yetkileri de yoktur.

"AMAÇLARI TÜRKİYE'Yİ ZAAFA DÜŞÜRMEK"
Bugün DHKP-C'nin, Paralel Yapı'nın, PKK'nın DAEŞ'in amacı Türkiye'yi zaafa düşürmektir.

CHP VE MHP'YE OPERASYON BRİFİNGİ
Heyete her bilgiyi verin dedim. HDP, 'neden bizi bilgilendirmediler' diye sorabilir. Önce saflarını seçsinler sonra bilgilendiririz. Terörün safındalar mı? Türkiye Cumhuriyeti'nin safındalar mı? Verdiğimiz bilgiyi nereye servis edebilme ihtimalleri var, onlardan emin olalım. Sonra gereğini yaparız.

KOALİSYON ÇALIŞMALARI
Arkadaşlarımız yoğun çalışma içinde.  Gönül ister ki hükümet kurulsun. Bizim amacımız hükümeti bir an önce kurmaktır. Kimse Türkiye'de belirsizlik beklemesin. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)